Внимание! Селфитата карат носа ви да изглежда по-голям

Внимание! Селфитата карат носа ви да изглежда по-голям
pixabay

Нека бъдем честни, относно селфитата: правим ги и ги качваме в социалните мрежи, защото мислим, че изглеждаме страхотно на тях. Но нови изследвания остановиха, че селфитата не правят особено реалистична снимка. Не изглеждаме точно така, както изглеждаме в действителност, защото носът ни изглежда по-голям, отколкото е всъщност. 

Важно е да отбележим, че носовете са във всякакви форми и големини и няма нищо лошо в това да имате голям нос. Но е разбираемо да искате да изглеждате така, както изглеждате в реалността. 

Но обратно към доклада, който бе публикуван, чрез изследване в JAMA пластична хирургия на лицето. Изследователи от университета "Рутгерс" и Станфордския университет са използвали данни от Националния институт за безопасност и здраве при работа, за да разберат средните пропорции на лицето (включително измервания за дължината и ширината на носа). Използвайки математическото моделиране, те успяха да преценят разликата в размера на носа между снимките, направени на 30 см от лицето на човек (колкото е разстоянието при правене на селфи) и тези, които са направени на 13 см от лицето (стандартното разстояние на портрет).

Те открили, че селфито значително нарушава външния вид на хората, като прави носовете да изглеждат по-големи. Обикновено основата на носа ви е около 30% по-широка в селфито, а върхът е около 7% по-широк, отколкото ако снимката е направена от друг човек, като портрет. 

Изглежда доста незначителено, но има и по-големи последици: Според скорошно проучване на Американската академия по пластична хирургия и реконструктивна хирургия, 55% от пластичните хирурзи казват, че техните пациенти са дошли при тях за хирургическа намеса, за да изглеждат по-добре на селфитата, които качват в социалната мрежа. Но, както показва това изследване, как изглеждате на селфи не съвпада напълно с това как изглеждате наистина. 

Извод: Не позволявайте на селфитата да влияят на самочувствието ви!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти