Анджела Бърд за Благотворителния базар:"Нашата мисия е да помогнем на колкото се може повече хора"

Интервю с г-жа Анджела Бърд, президент на Международен женски клуб – София

Анджела Бърд за Благотворителния базар:"Нашата мисия е да помогнем на колкото се може повече хора"

Ежегодният Благотворителен базар на Международен женски клуб – София е едно от най-популярните събития в столицата, защото събира на едно място десетки различни култури. Двадесет и второто издание на ежегодния Благотворителен базар, организиран от Международен женски клуб – София, тази година ще бъде на 4 декември. Събитието ще се проведе в Интер Експо Център и ще продължи от 10:30 до 19 часа. Анджела Бърд, президент на Международен женски клуб – София, ни разказа малко повече за Благотворителния базар:

Здравейте, госпожо Бърд, вие сте част от Международен женски клуб – София и сте президент на Клуба. Бихте ли ни разказали малко повече за него?

Здравейте! Има много такива женски клубове в градове по целия свят. Тяхната мисия е да посрещнат жените, които пътуват със своите съпрузи на дипломатически мисии или работещи в частния сектор, за да се почувстват по-бързо добре в страната. Нашият клуб в София е основан през 1989 година и е бил свидетел на много промени. Една от тях е, че все повече от тези съпруги, които идват в България, почти веднага започват да работят. Друга промяна е, че вече много посланици са жени... Така че нещата се променят, а с тях – и Клубът. Той приютява не само жени от различни култури, различни държави, но и жени с различни ангажименти – работещи жени, жени с деца, жени, които вече са пенсионирани – при нас винаги е много интересно и динамично!

Какви каузи подкрепя Международен женски клуб – София?

Ние подкрепяме много благотворителни инициативи в България, като каним всички благотворителни организации да кандидатстват за финансиране веднъж годишно след Благотворителния базар – нашето най-голямо събитие. В зависимост от размера на събраната на Базара сума преценяваме колко каузи можем да подкрепим през предстоящата година. През 2016 г. подкрепихме над 20 проекта, свързани с образование, здраве, помощ за възрастни хора и за деца с физически или умствени увреждания. Повече информация за всички проекти има на нашия сайт – www.iwc-sofia.org.

Какво представлява Благотворителният базар? Какво предлага на посетителите?

Ежегодният Благотворителен базар е нашият основен начин за набиране на средства в подкрепа на благотворителни каузи, а като Международен клуб ние решихме да внесем в него по нещо от всяка от нашите култури, кухни, традиции. Базарът наистина представя целия свят на едно място.

Каква е целта на Базара? При кого отиват събраните средства?

Нашата мисия е да помогнем на колкото се може повече хора в неравностойно положение в България. През годините спечелихме уважението и подкрепата на бизнеса и дипломатическите общества. Незаменима за нас е и подкрепата на Столична община. Ние дълбоко оценяваме всяка помощ, която получаваме. Безценна за Клуба е и помощта на армията ни от доброволци!

Какво Ви мотивира да правите всичко това? По какъв начин членството в Международен женски клуб – София Ви носи удовлетворение? Трудно ли се организира толкова мащабно събитие?

В началото бях нова в България и се присъединих към Клуба заради социалния му аспект – да намеря мястото си в страната, да опозная културата ѝ. След време изпитах нуждата да дам същата подкрепа на новите ни членове. Така работи Клубът! Базарът изразява неговия дух и направо действа пристрастяващо – някои от нашите членове помагат в организирането му от 22 години!

Колко държави ще участват в тазгодишния Базар и с какво той ще бъде по-различен от миналогодишните базари?


Тази година има толкова много нови неща, които предлагаме! Има десет нови държави участнички, което прави общо 60 различни култури. За нас е много мотивиращо да знаем, че имаме такава подкрепа от страна на посолствата и на общностите тук, в София, и че те оценяват колко е важен Базарът! Дядо Коледа и Рудолф също ще дойдат! Ще има две сцени – вътрешна и външна, и повече пространство, за да осигурим място за всички. 

Тази година Базарът ще бъде с удължено работно време и за пръв път посетителите имат възможността да закупят билети онлайн. Защо направихте тези промени?

Причините са много. Това е 22-рото издание на Базара и искаме всяка година да е различно, да е вълнуващо за посетителите. Има и причини от чисто практическо естество. Тъй като можем да си позволим да организираме събитието само като еднодневно, затова направихме деня по-дълъг! Освен това разширихме мястото, като добавихме външната зона. Надяваме се, че по този начин хората ще се чувстват по-комфортно и ще искат да останат по-дълго, за да се насладят на всички допълнителни активности, които сме им подготвили!

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти