Д-р Стюарт- "уличният ветеринар", който ще върне вярата ви в доброто

Д-р Куейн Стюарт, известен още като "Уличният ветеринар", променя света към по-добро. Той винаги е обичал животните и посвещава по-голямата част от живота си на спасяването на бездомни животни. Това в крайна сметка го кара да реши да стане ветеринарен лекар и оттогава е спасил безброй животни. Но има история зад това решение.

Винаги е обичал животните

Д-р Куейн Стюарт е израснал в Ню Мексико, където прекарва голяма част от детството си, опитвайки се да спаси изоставени животни. В крайна сметка той последва това желание и започва да учи ветеринарна медицина в Калифорния, където по-късно управлява ветеринарна клиника. Впоследствие става окръжен ветеринарен лекар.

Хората имали затруднения със заплащането на сметките за лечение

През 2007 г. д-р Куейн стига до заключението, че за да бъде наистина полезен и да промени света, той трябва да започне да помага на хора, които не могат да си позволят да осигурят на животните си необходимите медицински грижи. 

Готов е да помогне на всеки нуждаещ се

Д-р Стюарт започва, като създава кухня, за да раздава топла храна на хората и осигурява безплатни прегледи на животинките им. Хората скоро започват да се редят на опашка, за да го видят. Той посреща всеки, който има животно, и предлага да прегледа домашния му любимец. Тъй като имало огромен интерес към услугата, която предлага, докторът започва да обикаля на различни места през уикендите и да преглежда животните напълно безплатно. 

Понякога плаща за лекарствата от собствения си джоб

Алергии, кожни и ушни инфекции, заразяване с бълхи, проблеми със зъбите и дори артрит са някои от често срещаните заболявания, които Стюарт лекува. За животните, които се нуждаят от ваксинации, лекарства или храна, лекарят плаща разходите от джоба си.

За съжаление той често среща животни, които се нуждаят от лечение във ветеринарна клиника, заради сериозни заболявания, като инфекции или гниене на зъбите. В тези случаи, д-р Стюарт организира благотворителни кампании, за да плати за скъпите процедури и операции, които могат да струват на собствениците на домашни любимци хиляди долари.

Всяка година все повече домашни любимци получават помощ от него

Без значение къде се намира или къде отива, д-р Стюарт винаги носи медицинската си чанта и лакомствата за животни в колата си, така че да може да спре всеки път, когато види бездомник с животно. По този начин той е готов да помогне на всеки, който има нужда. За 11 години работа като "уличен ветеринар", той е лекувал над 400 животни.

Д-р Стюарт документира много от историите си чрез своя телевизионен сериал "Dr. Kwane: The Street Vet”, който се излъчва в над 30 страни. Стюарт работи и за Netflix, за да гарантира безопасността на животните във филми и в комерсиални продукции, когато не е навън по улиците, търсейки животни, които имат нужда от помощ. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay