Историята на Марша Ел- модел с бионичен крак

Марша Ел е получила ампутация малко след раждането си, заради рядко състояние, наречено PPFD. 

В свят, в който общественият имидж е всичко, несигурността на Марша я карала да вярва, че светът няма да я приеме. Въпреки това тя държала главата си изправена и преодоляла страховете си, като същевременно насърчава другите да бъдат себе си и да се обичат.

Детството на Марша Ел не било лесно

Когато била в училище, Марша Ел се криела в коридора и закъснявала за час в опит да избегне обидите и осъдителните погледи на връстниците си. Децата задавали въпроси като: "Защо ходиш така?" И не само думите им я карали да се чувства несигурна, а и това, че тя знаела, че дава всичко от себе си да бъде като останалите, ноне се получава. Носела дълги якета в горещите летни дни, за да скрие протезата си. На Марша ѝ отнело известно време, за да разбере, че това, че е различна, не е причина да не обича себе си. Днес тя гордо се движи по подиумите, моделира за различни марки и превръща борбите си в музика.

Тя става пример за другите

Марша Ел искала да вижда по модните ревюта модели, които приличат на нея. За да се справи с това, тя взема нещата в свои ръце и става моделът за подражание, от който самата тя се нуждае. Получава многобройни съобщения от онези, които имат отношение към нейната история, което допълнително я насърчава да се изправи пред страховете и несигурността си със смелост и увереност.

Музиката я поддържа, когато други неща я съсипват

Първата среща на Марша с други хора с ампутирани крайници на нейната възраст променила живота ѝ. Чувствайки се вдъхновена, тя пише песента си Unlimbted. Сега чрез музиката си Марша Ел разпространява своето послание за надежда към другите.

Марша Ел е благодарна за тялото си всеки ден

 

Тя винаги търси нови преживявания. Тя е от хората, които, за да преодолеят страха си от височини, резервират ски пътуване. Както казва: "Единственият начин да преодолееш страха е да се изправиш директно срещу него." И е много благодарна на тялото си, че издържа на всичко това.

Тя гордо се идентифицира като човек с "разнообразни способности", термин, който самата тя измисля, за да отрази различните способности, които притежава. По нейните думи "Може всичко".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay