Мелодичният свят на талантливата джаз изпълнителка Маги Алексиева

Откровен разговор за приказката, наречена музика

Фенове ли сте на джаза? Този музикален стил е силно специфичен и съчетава в себе си елементи на суинг, рагтайм, полиритмия и импровизация. Той е един от най-свободните полета в музикалния свят, защото за изпълнението му няма строго фиксирани правила. Магнетичният глас и усещането за музика обаче са ключовите изисквания към джаз изпълнителите.

Няма как да не признаем, че Маги Алексиева - Mey притежава не само тези две характеристики. И го доказва с всяка своя изява. Спечели публиката със своя талант още преди няколко години, когато изгря на сцената на популярно музикално предаване. Днес Маги развива успешно своята кариера и доказва, че хобито може да бъде превърнато в професия.

На тазгодишния осемнадесети поред Музикален джаз фестивал в Банско, който ще се проведе от 7 до 13 август лъчезарната изпълнителка ще се изяви заедно с  музикантите Любо Цанев - пиано, Богомил Енчев - барабани и Радослав Славчев - бас.

Спеациално за повода, а и просто за да си погорим за джаз, ще споделим с вас интервюто, което колегите от div.bg направиха с Меу. Разберете какво разказва тя за живота си, всяка фибра от който е изтъкана от музикалните ноти.

Здрасти, Mey. Хващаме те само дни преди началото на Банско Джаз Фест 2015. Ти ще пееш в първата вечер от фестивала. Разкажи ни какво си подготвила за любителите на джаза тази година?
За мен е изключителна чест да присъствам на този фестивал. Джаз фестивалът в Банско е един от най-престижните български фестивали, който наистина кани прекрасни и качествени артисти и дарява публиката с изключително качествена музика. Гордея се с прекрасните музиканти, с които ще свиря, защото са адски талантливи и определено усещат джаза така, както трябва. Ще бъда с музикантите Любо Цанев - пиано, Богомил Енчев - барабани и Радослав Славчев - бас. Едни от най-талантливите и качествени музиканти в България. Ще представим част от авторската ни музика, както и типичните за 40-те години стандарти, в малко по-различни аранжименти.

Мелодичният свят на талантливата джаз изпълнителка Маги АлексиеваMey Music

Не участваш за първи път на този фестивал. Какво ти дава изявата в такова международно събитие?На първо място съм благодарна на д-р Емил Илиев, който ме подкрепя във всичко, което правя и вярва в музиката. Изявата с Лолас Квартет във програмата на фестивала ми дава вяра, че още има публика за качествена музика. Дава ми и удоволствието да бъда на една сцена с тези прекрасни музиканти и да творим заедно.

Останалата част от откровения разговор за силата на музиката и влечението към джаза, ще откриете като се потопите в магнетичното усещане за джаз с Маги Алексиева - Меу в div.bg!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти