Артишок с пълнеж от сирене

Артишок с пълнеж от сирене
JONATHAN BOULTON

Приготвянето на цял артишок може да изглежда странно, но всъщност е много по-лесно. Просто следвайте стъпките и ще се насладите на вкусен артишок с пълнеж от сирене. 

Необходими продукти:

1 лимон, нарязан на ситно

4 големи артишока, подрязани

2 ч. галета

1 ч. настъргана моцарела

1 ч. настърган пармезан

1/4 ч. нарязан магданоз

1/3 ч. зехтин

2 скилидки чесън, накълцан

сол

черен пипер

сос Маринара

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сложете вода и резените лимон. Добавете артишока и оставете да ври около 25 минути. Извадете го от водата и оставете да изстине. 

Междувременно пригответе плънката: В голяма купа смесете галетата, моцарелата, пармезана, магданоза, зехтина и чесъна. Подправете със сол и черен пипер.

Сложете плънката между листата на артишока. Поръсете с още моцарела. Печете около 5 минути.

Сервирайте със сос Маринара.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти