Вкусно пилешко кордон бльо

Вкусно пилешко кордон бльо
Parker Feierbach

Класическото Кордон бльо е пържено. Рецептата, която ще ви предложим обаче е за печено Кордон бльо. Изключително вкусно е!

Необходими продукти:

4 броя пилешки гърди

8 филийки топено сирене

8 филийки шунка

1 ч. брашно

2 големи яйца, разбити

2 ч. галета

сол

черен пипер

4 с. л. разтопено масло

1 ч. л. риган

За соса:

4 с. л. масло

1/4 ч. брашно

2 ч. мляко

2 ч. л. горчица

1/ 4 ч. пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса и сложете хартия за печене в тава.

Сложете пилешките  гърди във фолио за свежо съхранение и с помощта на чук направете месото тънко.

Сложете върху всяко парче месо по 2 филийки сирене и 2 филийки шунка. Завийте месото и го прикрепете с клечки за зъби.

Сложете брашното, яйцата и галетата в 3 различни плоски чинии. Добавете маслото и ригана към галетата и разбъркайте.

Потопете всяко парче месо в брашно, яйце и след това галета и ги наредете в тавата.

Печете около 30 минути, до златисто.

Междувременно направете соса: В голям тиган загрейте маслото. Добавете брашното и бъркайте, докато сместа стане златиста. Бавно добавете млякото и накрая горчицата. Бъркайте, докато се сгъсти.

След това добавете пармезана и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.

Сервирайте Кордон бльото със сос.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти