Вкусно предястие: Пълнено брюкселско зеле

Вкусно предястие: Пълнено брюкселско зеле
ETHAN CALABRESE

Ако се чудите какво предястие да приготвите и вече ви е омръзнало от пълнените гъби, можете да напълните брюкселско зеле. Ето как:

Необходими продукти:

500 гр. брюкселско зеле, разрязано на половина

1 ч. рикота

1/2 ч. пармезан, настърган

1/4 ч. глутен

сок от 1/2 лимон

щипка червен пипер

1 скилидка чесън

сол

черен пипер

зехтин, за поръсване

Вкусно предястие: Пълнено брюкселско зеле ETHAN CALABRESE

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Вземете една тава и сложете хартия за печене. В голяма тенджера с подсолена вода, сложете брюкселското зеле за 2 минути. Изплакнете със студена вода и след това подсушете.

С помощта на малка лъжичка, издълбайте средата на малките зелчици. 

В една купа комбинирайте рикотата, пармезана, галетата, лимоновия сок, червения пипер и поръсете с малко сол и черен пипер. Напълнете брюкселското зеле с тази смес. Поръсете със зехтин и още пармезан. 

Печете около 20-25 минути.

Добър апетит!

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти