Вкусът на Испания: Мигас

Вкусът на Испания: Мигас
PARK FEIERBACH

Тъй като през тази година няма да имаме възможността да пътуваме до различни страни и да се докосваме до различни култури и кухни, можете да експериментирате в собствената си кухня и по този начин мислено да обикаляте света... Днес ще ви предложим една рецепта от испанската кухня- мигас. Мигас е изключително вкусно ястие, което се приготвя лесно. 

Необходими продукти: 

3 с. л. олио

5 броя тортили, нарязани на парчета

1 чушка Халапеньо, нарязана на ситно

2 скилидки чесън, накълцан 

1/2 глава лук, нарязан

5 големи яйца

сол

1/2 ч. сос салца

1/4 ч. листа от кориандър

1 авокадо, нарязано на ситно

2 репички, нарязани на тънко

1/4 ч. сирене, натрошено

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото. 

Сложете тортилите в тигана и ги оставете за 5 минути, докато станат хрупкави. 

Добавете лютата чушка, чесъна и лука. Гответе, докато омекнат, около 4 минути. 

Намалете силата на котлона и добавете яйцата. Подправете със сол и разбъркайте енергично.

Добавете салцата и разбъркайте отново. 

Махнете от котлона и добавете кориандъра, авокадото, сиренето и репичките. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти