Индийска кухня: Ало Гоби

Индийска кухня: Ало Гоби
Parker Feierbach

Днес ще ви предложим рецепта от  индийската кухня. Ало Гоби е традиционно индийско ястие, което съдържа карфиол и картофи. То е много ароматно, много вкусно и е готово за 30 минути. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

2 с. л. олио

1 червена чушка, нарязана на ситно

2 скилидки чесън, накълцан

1 с. л. джинджифил

1 ч. л. Гарам масала (традиционна индийска подправка)

1/2 ч. л. куркума

1/4 ч. л. лют червен пипер

3 картофа, обелени и нарязани

1 средно голяма глава карфиол, накъсана на розички

1 ч. зеленчуков бульон

сол

черен пипер

нарязан магданоз, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте олиото. Добавете чушката, чесъна и джинджифила и гответе 1 минута. Добавете гарам масала, куркумата и лютия червен пипер и оставете за още 1 минута.

Добавете картофите, карфиола, бульона и подправете със сол и черен пипер. Намалете котлона и гответе, докато картофите и карфиола омекнат.

Преди да сервирате, поръсете с магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти