Как да сготвите черен боб

Как да сготвите черен боб
PARKER FEIERBACH

Приготвянето на суров черен боб е доста по-трудно от приготвянето на готов боб от консерва, но истината е, че ако вие сварите боба, той става много по-вкусен. И тъй като всички имаме достатъчно време за приготвяне на храна в момента, можем да си позволим да отделим малко повече време за готвене. 

Ето как да приготвите черен боб:

Необходими продукти:

500 гр. черен боб

1 средно голяма глава лук, нарязан 

4 скилидки чесън, накълцан

сол

черен пипер

пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете и измийте боба. Сложете боба в голяма купа и го залейте с вода. Покрийте купата и оставете боба да се накисне поне 6 часа, а най-добре цяла нощ. 

Изцедете боба и го сложете в тенджера. Залейте с вода, добавете лука, чесъна и няколко дафинови листа. 

Оставете боба да ври около 1-2 часа, в зависимост от размера и сорта на боба. 

Разбърквайте от време на време и ако е необходимо, добавете още вода.

Когато бобът е достатъчно омекнал, махнете дафиновите листа и подправете със сол и черен пипер. 

Нарежете магданоза и сложете и него. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти