Това е един много вкусен начин за приготвяне на пържоли. По този начин, местото става много приятно, не е тежко и ястието е много свежо.
Необходими продукти:
3/4 ч. балсамов оцет
3 скилидки чесън
2 ч. л. мед
2 ч. л. зехтин
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. риган
4 пържоли филе, например говеждо
2 домата
сол
4 филийки моцарела
свежи листа босилек, за сервиране
Начин на приготвяне:
В една купа смесете оцета, чесъна, меда, зехтина, мащерката и ригана.
Сложете пържолите в тази смес и ги оставете за около 20 минути.
Поръсете доматите със сол и черен пипер.
Изпечете пържоли на скара.
Печете по 5 минути от едната страна.
След това сложете отгоре по едно парче моцарела и по едно парче домат и оставете върху скарата, докато сиренето се разтопи, около 2 минути.
Сложете по едно листо пресен босилек и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |