Кето пилешки бутчета

Кето пилешки бутчета
KAT WIRSING

Малката тайна на тези пилешки бутчета е, че се приготвят с мазнина от бекон, което означава, че хрупкавата кожа има вкус на бекон. Но ако не искате да използвате бекон, може да го замените със зехтин. 

Необходими продукти:

4 филийки бекон

4 броя пилешки бутчета (горната част или целите), с кожа

сол

черен пипер

1 малка глава лук, нарязан

100 грама гъби, нарязани

1 щипка мащерка

3/4 ч. пилешки бульон

3/4 ч. сметана

1/3 ч. пармезан

сок от 1/2 лимон

малко магданоз, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голям тиган, на средна температура, запържете бекона за около 8 минути. Извадете бекона върху кухненска хартия и запазете 2 лъжици от мазнината в тигана. 

Подправете пилето със сол и черен пипер. Сложете месото в тигана и гответе около 5 минути на всяка страна. Извадете пилето от тигана и го оставете настрани. 

Добавете лука в тигана и запържете за 5 минути. Добавете и гъбите и разбъркайте. Гответе още 5 минути. След това добавете пилешкия бульон, сметаната, пармезана, мащерката и лимоновия сок. Оставете сместа да къкри 5 минути.

Върнете пилето в тигана и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти, за около 10 минути.

Нарежете бекона и поръсете върху пилето.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се хвали на приятелката си: -Днес си купих специална поилка за морските ми свинчета. Представяш ли си? Там има едно копче, като го натиснеш и пуска вода в купичката. -Е те, морските...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Чини ми се, всички съдбоносни предели в човешкия живот са все така коварно неразличими. Човек...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти