Кой е най-добрият черен шоколад за ядене за по-добро физическо състояние?

Кой е най-добрият черен шоколад за ядене за по-добро физическо състояние?
Pexels

Черният шоколад е здравословна алтернатива за любителите на шоколада, които обичат фитнеса. Той съдържа повече какао от типичните търговски шоколадови блокчета, които имат големи количества захар и мляко.

Тъмният шоколад се състои от 50-90% твърди вещества от какао плюс какаово масло и захарЕто защо може да доведе до понижаване на кръвното налягане и други ползи за здравето. В тази публикация ще обсъдим кой тъмен шоколад е най-подходящ за ценителите на шоколада, които искат да повишат нивото си на активност, докато се наслаждават на възхитителния му вкус.

Как черният шоколад понижава кръвното налягане?

Тъмният шоколад може да понижи кръвното налягане, особено при хора с хипертония. Той има по-висока концентрация на флаваноли в сравнение с други видове шоколад.

Флаванолите са съединения, които карат кръвоносните съдове да се разширяват чрез стимулиране на производството на ензима ендотелен азотен оксид. Ефектът на намаляване на кръвното налягане от черния шоколад е подобен на 30 минути ежедневна физическа активност. Може да сведе до минимум риска от инфаркт с около 20% за период от пет години.

Освен понижаването на кръвното налягане, черният шоколад има и други ползи за здравето. Той може да подобри нивата на холестерола чрез увеличаване на добрия холестерол и намаляване на лошия холестеролМоже също така да повиши инсулиновата чувствителност, което намалява риска от диабет.

Кой е най-добрият черен шоколад за по-добро физическо състояние?

Черният шоколад може да варира по отношение на съдържанието на какао и други включени съставки. Ето защо любителите на шоколада трябва да бъдат внимателни, когато избират продуктите от черен шоколад, които консумират. Препоръчваме блокчета черен шоколад, направени от 70% или повече какао. В крайна сметка, колкото по-високо е съдържанието на какао, толкова повече флаваноли съдържа.

Купувачите на шоколад трябва внимателно да прочетат списъка със съставките на продуктите, от които се интересуват. Изберете тъмен шоколад, който изброява какаото на първо място сред съставките, тъй като редът на съставките показва кои имат най-голямо място в него. Избягвайте продукти, при които захарта е на първо място в списъка на съставките.

Източникът на какао също има значение при избора на черен шоколад, тъй като географията и сортът на растението могат да повлияят на съдържанието на флаванол в продукта. Какаовите зърна, отглеждани в Колумбия, имат голямо количество флаваноли, докато преработеното в Холандия какао обикновено има по-ниско количество поради начина, по който се обработват зърната.

Не на последно място, изберете черен шоколад без глутен, ядки, млечни продукти или пшеница, особено за хора, които са чувствителни към тези потенциални алергени.

Хапвайте с удоволствие черен шоколад

Няма нужда да се лишавате от пищния вкус на шоколада, дори ако искате да следвате здравословен начин на живот. Можете да подобрите личната си физическа форма, като ядете умерени количества черен шоколад, което може да понижи кръвното ви налягане. Просто се уверете, че сте избрали най-добрия черен шоколад с високо съдържание на флаванол, за да увеличите максимално ползите за здравето.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay