Късна великденска салата

Едно неочаквано добро приложение за остатъците от празничната трапеза

Късна великденска салата

Който си е измислил менюто за Великден - измислил. Вече няма време за чудене, минута е много, телефоните звънят, за да ни съобщят: "Христос Воскресе!" Поне част от празничния обяд трябва вече да е на масата, така че няма смисъл тепърва да ви съветваме как да си го приготвите. Затова решихме да ви дадем една свежа идея относно оползотворяването на остатъците от него. Работното наименование е "следвеликденска салата на пластове", ето и как да си я приготвите:

Необходими продукти за цяла голяма купа:
4 ч.ч. с всичко, що е зелено, салата и ви е останало от великденския обяд. Можете да лансирате дори репичките
2 домата, накълцани
2 ч.ч. сирене Чедър, нарязано на тънки ленти
1 ч.ч. грах
3 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки
2 ч.ч. шунка на кубчета (можете да я замените с какъвто друг колбас ви е останал, а също и с риба тон)
1/2 ч.ч. нарязан червен лук
1/2 ч.ч. майонеза
1/2 ч.ч. сметана за готвене
копър на вкус
1 ч.л. горчица
по желание, можете да добавите и варени картофи

Изключително лесна за приготвяне:
1. На дъното на купата "постилате" зеленината. Следват пластове в този ред: домати, едната чаша сирене Чедър, грах, яйца, шунка и лук.

2. Сосът, с който ще покриете салатата, се приготвя по следния начин: в по-малък съд смесете майонезата, сметаната, копъра и горчицата. Бъркайте до получаването на еднородна смес. Разпределете равномерно върху салата, след което покрийте цялата купа.

3. Оставете я да поседи в хладилника поне 1 час. Преди да я сервирате на масата, покрийте всичко това с втората чаша сирене Чедър.

Пожелаваме ви добър апетит - не само по време, но и след великденския обяд!

23 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
nevena angelova 18.04.2012|14:41
направо е огромна тази салата
12
известна личност 17.04.2012|19:47
11
властен олигарх 17.04.2012|19:47
10
Средновековен Рицар 17.04.2012|19:47
Да, тежко е много, когато ги има и двете.
9
известна личност 17.04.2012|19:47
Доста е тази салата :).
8
властен олигарх 17.04.2012|19:47
Уха, ще пада ядене!
7
Средновековен Рицар 17.04.2012|19:47
Това е много :).
6
Masha Orso 17.04.2012|15:51
Бих смесила майонезата с кисело мляко, не със сметана, ще стане една идея по-леко.
5
Vanya Black 17.04.2012|15:37
ПРедставянето също е уникално, ще пробвам.
4
ivanka stoqnova 17.04.2012|11:50
доста калорична
3
iskra radeva 17.04.2012|10:16
как съм гладна
2
kalina manolova 17.04.2012|10:10
да,никак не е диетично!
1
Калина Галинова 17.04.2012|08:55
Звучи много апетитно, но и тежко със сметаната и майонезата. :)
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти