Лазаня с пилешко месо, спанак и артишок

Ето как да приготвите вкусна лазаня с пилешко месо, спанак и артишок:

Необходими продукти:

1 опаковка кори за лазаня
3 с. л. масло
2 скилидки чесън
3 с. л. брашно
3 ч. обезмаслено мляко
сол
черен пипер
1 ч. пармезан
2 ч. нарязано пилешко месо
300 гр. спанак
1 консерва артишок
4 ч. моцарела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. В голяма тенджера сварете корите за лазаня, както е показано на опаковката. Когато са готови, ги извадете и оставете да се изцедят и изстинат. 
Междувременно, в голям тиган, на средна температура, разтопете масло. Добавете чесъна и оставете около 1 минута. След това добавете брашното и бъркайте, отново около 1 минута. Изсипете и млякото и подправете със сол и черен пипер. Оставете да къкри, докато се сгъсти.
Добавете и пармезана и бъркайте, докато стане кремообразно. След това добавете пилешкото месо, спанака и артишока и бъркайте. 
Сглобете лазанята: Вземете една тава и разстелете на дъното малко от соса. Наредете кори, слой от соса и слой моцарела. Редете по този начин, докато имате продукти. Завършете с моцарела. 
Покрийте с фолио и печете около 35 минути. 
Добър апетит! 
 
 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти