Лесна рецепта за пържена тилапия

Лесна рецепта за пържена тилапия
PARKER FEIERBACH

Рибата е една от най-полезните храни и е важно да я консумираме често, ако искаме да сме здрави. Разбира се, пържената риба не е най-здравословният вариант, но пък е много вкусна. Ето как бързо и лесно да приготвите пържена тилапия:

Необходими продукти:

1 ч. брашно

1 ч. л. чесън на прах

1 ч. л. лук на прах

1 ч. л. лют червен пипер

1/2 ч. л. кимион

4 броя филе от тилапия

сол

черен пипер

1 с. л. олио

резени лайм, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма купа сложете брашното, чесъна на прах, лука на прах, червения пипер и кимиона и разбъркайте. 

Подправете филетата от риба със сол и черен пипер. Потопете всяко от филетата в сместа с брашно и ги наредете в една тава върху хартия за печене. 

Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Сложете филетата в него и ги запържете за по около 5 минути от всяка страна, до златисто. 

Сервирайте с резени лайм. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти