Любимите японски пилешки кюфтенца на Гуинет Полтроу

Според нея те й помагат да отслабне, да изглежда добре и да се чувства пълна с енергия

Холивудската звезда Гуинет Полтроу вече има издадени две кулинарни книги. Освен с успешната си кариера в киното, тя е известна със своята страст към здравословната храна, приготвена у дома.

В своята втора книга "It's All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great" актрисата споделя някои от любимите си рецепти. Според нея те й помагат да отслабне, да изглежда добре и да се чувства пълна с енергия.

Колегите от Kulinar.bg ни разказаха как се приготвя едно от любимите ястия на Гуинет Полтроу и нейното семейство. Представяме на вашето внимание рецептата за японски пилешки кюфтенца.

Необходими продукти

450 грама пилешка кайма
½ ч.л. морска сол
½ пакетче черен пипер, току-що смлян
1 скилидка чесън, много фино смачкана
1 ч.л. пресен джинджифил
1 с.л. соев сос
2 ч.л. кленов сироп
2 с.л. натурално олио (от рапица, див шафран или гроздови семки)
сос Хойсин за сервиране

Начин на приготвяне

Смесете каймата със солта, пипера, чесъна, джинджифила, соевия сос, кленовия сироп. Пригответе сос Хойсин по рецептата, която се отваря, като последвате лилавия надпис горе.

Оформете кюфтенца с големината на топки за голф. Може да ги гриловате, изпечете или изпържите.

Сервирайте японските пилешки кюфтенца, поляти със соса.

Още апетитни предложения от Kulinar.bg:

Любимата храна на президента Обама

Кулинарните тайни на българските звезди: Параскева Джукелова

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



18
human factor 28.11.2013|13:09
Голяма кулинарка се оказа Гуинет
17
Jessie Mokka 26.11.2013|20:23
Доста скъпа рецепта ми се вижда и не знам тук дали имаме някои от съставките.
16
Mer Zlatkova 13.11.2013|18:23
Икона по отношение на здравословното хранене, трябва да ги пробвам тези кюфтенца.
15
marieta georgievich 13.11.2013|15:28
Може да са много хубави, но изискват скъпи продукти, а някой не съм ги чувала дори.
14
Marti Aleksieva 11.11.2013|16:40
Доста сложно и много скъпи продукти има в рецептата.
13
Mukka Dess 08.11.2013|15:10
Ако съдим по самата Гуинет, то това меню е и доста диетично.
12
Палома Гълъбова 08.11.2013|13:57
Гуинет е луда по здравословната кухня и цялата фамилия се хранят изключително здравословно, така че има какво да се почерпи като идеи.
11
Yanitza Dikova 08.11.2013|13:51
мале 1/2п. черен пипер ми звучи страшно :)
10
Lili Mileva 08.11.2013|11:53
Гиунет актриса, певица, кулинарка... Мултифункционална жена.
9
Моника Катева 08.11.2013|11:33
само дето половината продукти няма де да ги намерим :)
8
mimi zvetkova 08.11.2013|10:21
Тя определено знае как да се храни.
7
roni peteva 08.11.2013|09:29
Може пък и да са вкусни.
6
viki todorova 07.11.2013|20:51
Ще взема и аз да ги пробвам.
5
didka abadjieva 07.11.2013|19:31
На мен вкусно ми звучи.
4
Diana Nenova 07.11.2013|17:10
Голяма кулинарка тази Гуинет. Трябва да взема да ги пробвам тези кюфтенца.
3
Лола Стефанова 07.11.2013|16:28
И аз това съм чувала, че повечето рецепти тук са доста снобарски, все пак Гуинет е фанатик на тема здравословно хранене и живот.
2
Katy Russeva 07.11.2013|15:30
Странно звучи, макар че със сигурност сте подбрали най-достъпната рецепта, тъй като в тази книга май има доста снобарски манджи.
1
desislawa pawlewa 07.11.2013|13:35
гладна съм
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти