Най-вкусното ястие с карфиол

Вижте рецептата

Карфиолът е много полезен зеленчук, за който обаче няма много рецепти. Вероятно сте се чудили как точно да го приготвите, но днес ще ви улесним, като ви предложим една рецепта. Ето я и нея:

Нужни продукти: 

  • 1 голяма глава карфиол
  • 2 супени лъжици масло от рапица
  • 1/2 глава лук, нарязан на кубчета
  • 2 чаени лъжички настърган пресен джинджифил
  • 1 смляна чушка
  • 1 супена лъжица къри
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 консерва белени домати
  • 1/4 чаша сметана
  • 1/2 чаша магданоз

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете един лист хартия за печене в тавичка. Отгоре разпръснете розичките на карфиола и поръсете с една лъжица от маслото. Печете около 20 минути, докато омекне.

2. Разтопете останалото масло в тиган и запържете лука, добавете джинджифила, кърито, чушката и доматеното пюре и оставете на котлона за около 1 минута. Добавете солта и доматената консерва и оставете да къкри около 15 минути. След това добавете сметаната и разбъркайте. 

3. Разделете соса в чиниите, отгоре наредете карфиола и поръсете с магданоза. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти