Темата за здравословното хранене е стара като света и безкрайна като Вселената. Ето защо сега просто ще ви запознаем с една рецепта, която със сигурност ще харесате. Особено ако не ядете месо или пък искате да направите био-вечеря.
За 8 кюфтета стандартен размер ви трябват :
1 чаена чаша елда
2 чаени чаши вода
готова подправка за кайма (без сол и натриев глутамат)
сушени зеленчуци (без сол и натриев глутамат) в количество според предпочитанията
1 малка глава лук или още по-добре - 1 стрък зелен лук
Елдата се вари поне 20 минути, а после се изплаква добре под студена вода. Пасирайте с малко вода, без да се стремите да постигнете съвършено гладка смес.
Сложете сушените зеленчуци в съд, отново с малко вода, който поставете на горещия котлон само за няколко минути. После ги прибавете към пасираната елда, поръсете ситно нарязания лук и другите подправки.
Разбъркайте добре и оформете кюфтета, сложете ги в загрята до 200'С фурна. Пекат се върху хартия за печене за около 20-25 минути.
Готовите кюфтенца може да полеете с чеснов сос или само с малко зехтин и счукан чесън – комбинацията е страшно апетитна.
Време е да опитате това кулинарно вълшебство, което, освен че е вкусно и диетично, е и супер-евтино.
7 | 0 |