Печени моркови с масло и канела

Печени моркови с масло и канела
popsugar

Тази лесна за приготвяне рецепта включва пресни моркови, които се задушават в канелено масло и след това се пекат във фурната, докато станат идеално глазирани и много вкусни.

Необходими продукти:

15 моркова, обелени

1/3 ч. масло

1/2 ч. захар

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. канела

1/3 ч. вряща вода

1 с. л. портокалов сок

пресен магданоз, по избор

Печени моркови с масло и канела popsugar

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса.

Измийте морковите и ги наредете в една тава.

С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, солта и канелата. Докато миксерът работи, бавно добавете врящата вода и портокаловия сок.

Изсипете сместа върху морковите и покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете за 90 минути.

Извадете фолиото и прехвърлете морковите в чиния за сервиране. Полейте морковите с разтопеното канелено масло от тавата. По желание поръсете с нарязан магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти