Печени овесени ядки с течен шоколад и банани

Тази рецепта е повече за десерт, отколкото за закуска, въпреки че съдържа овесени ядки, които сме свикнали да хапваме за закуска. 

Необходими продукти:

спрей за готвене

1/2 ч. овесени ядки

2 банана

1 голямо яйце

1/2 ч. мляко

1 с. л. кленов сироп

3/4 ч. л. бакпулвер

2 с. л. течен шоколад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте малка форма за печене със спрея. В блендера сложете овес, докато стане на фин прах и го оставете настрана. В средна купа намачкайте 1 банан до гладка смес. Разбъркайте яйцето, млякото и кленовия сироп. Добавете смлените овесени ядки и бакпулвера и разбъркайте добре.

Изсипете тестото в подготвената форма и сложете по малко течен шоколад на различни места. Нарежете другия банан и го наредете отгоре. 

Печете около 25 минути, като проверявате с клечка за зъби дали е готово. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти