Пиле Марсала

Пиле Марсала
Parker Feierbach

Пиле Марсала е ястие, което е кремообразно, бързо и неустоимо. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1 ч. брашно

сол

черен пипер

4 броя пилешки гърди

2 с. л. масло

1 с. л. зехтин

250 грама гъби

2 скилидки чесън, накълцан

3/4 ч. вино Марсала

3/4 ч. пилешки бульон

1/2 ч. сметана

2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

В плитка чиния сложете брашното и добавете малко сол и черен пипер. Потопете местото в тази смес.

В голям тиган загрейте 1 с. л. зехтин и 1 с. л. масло. Добавете месото и гответе до златисто. Извадете пилето от тигана и го сложете в чиния.

Направете соса: Сложете останалото масло в тиган и добавете гъбите. Гответе около 7-8 минути, добавете чесъна, подправете със сол и черен пипер и гответе още няколко минути.

Добавете виното, пилешкия бульон, сметаната, магданоза и оставете да заври. Върнете пилето в тигана и гответе още 10 минути. 

Сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Любовта не е в другия, тя е в нас самите - ние я събуждаме. Но за да я събудим, се нуждаем от...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти