Пиле Марсала

Пиле Марсала
Parker Feierbach

Пиле Марсала е ястие, което е кремообразно, бързо и неустоимо. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

1 ч. брашно

сол

черен пипер

4 броя пилешки гърди

2 с. л. масло

1 с. л. зехтин

250 грама гъби

2 скилидки чесън, накълцан

3/4 ч. вино Марсала

3/4 ч. пилешки бульон

1/2 ч. сметана

2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

В плитка чиния сложете брашното и добавете малко сол и черен пипер. Потопете местото в тази смес.

В голям тиган загрейте 1 с. л. зехтин и 1 с. л. масло. Добавете месото и гответе до златисто. Извадете пилето от тигана и го сложете в чиния.

Направете соса: Сложете останалото масло в тиган и добавете гъбите. Гответе около 7-8 минути, добавете чесъна, подправете със сол и черен пипер и гответе още няколко минути.

Добавете виното, пилешкия бульон, сметаната, магданоза и оставете да заври. Върнете пилето в тигана и гответе още 10 минути. 

Сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти