Йоана Харасим, преподавателка в Икономическия университет във Вроцлав, патентова вафла от елда, които са без калории и без глутен, но са с много антиоксиданти, съобщи БТА, като се позовава на АФП.
Най-хубавото на вафлите е не, че от тях не се пълнее, а че дори може и да се отслабне. Подходящи са за диабетици и за хора, които са алергични от глутен. Имат вкус на лешници и са какаови на свят.
Харасим гордо сподели, че тъй като организмът ни не поглъща целулозата от елдата, тестените изкушения наистина са с 0 калории. Освен това съдържат много антиоксиданти, което ги прави предпочитана закуска.
Елдата не е житна култура, въпреки че на много места я наричат "черна пшеница". Реално тя е от семейство лападови и е много питателна и богата на аминокиселини, протеини и фибри.
В родината на изобретателката елдата е много популярен заместител на картофи, ориз и макарони. Йоана Харасим вече работи върху бира от елда, която обаче ще съдържа калории.
3 | 0 |