Пълнен шаран за Никулден

Днес е един прекрасен празник, много хора празнуват имен ден и е хубаво да спазим традицията и да приготвим риба. Затова ще ви предложим рецепта за пълнен шаран.

Необходими продукти:

1 шаран (размера е по ваш избор)

2 глави лук

1 с. л. доматено пюре

200 гр. домати

100 гр. моркови

200 гр. гъби 

100 гр. орехи

1 кафена чаша бяло вино

щипка сол

щипка черен пипер

1 с. л. универсална подправка

малко пресен магданоз

2 лимона

Начин на приготвяне:

Почистете шарана, посолете го добре и оставете да престои час- два. 

Загрейте малко мазнина в един тиган. Първо добавете орехите, след това лукът, морковите и гъбите, а накрая и доматите.

Оставете на котлона, докато изври водата. След това добавете подправките и разбъркайте. 

Напълнете шарана с плънката и го зашийте с конец и игла.

След това го сложете в тава, в която сте сложили малко мазнина и сте наредили резени лимон. Отгоре сложете още резени лимон и малко масло. 

Изсипете виното и малко вода в тавата. Покрийте с алуминиево фолио.

Печете 40-50 минути с фолиото. След това го махнете и оставете шарана във фурната, докато се запече леко. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти