Рецепта за оригинално италианско тирамису

Рецепта за оригинално италианско тирамису
pixabay

Тирамисуто е един от най-обичаните десерти и има хиляди варианти за приготвяне. Днес ще ви предложим оригиналната италианска рецепта за тирамису. Ще се чувствате като в някоя малка уютна пастичерия, докато хапвате това вкусно тирамису вкъщи...

Необходими продукти:

5 броя яйца

500 грама маскарпоне

6 с. л. захар

1 пакет бишкоти

3 ч. подсладено кафе

какао за поръсване

Начин на приготвяне:

Разделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците на сняг с миксер. Жълтъците разбъркайте със захарта, с помощта на лъжица. Добавете маскарпонето и разбъркайте до получаване на гладка смес.

Смесете двата крема, като белтъците се прибавят към жълтъците постепенно и се разбърква постоянно, за да не се изгуби обема на крема.

Вземете тавичката или формата, в която ще правите тортата и си подгответе кафето и бишкотите.

Сложете един слой крем на дъното на формата, след това наредете един ред бишкоти, потопени в кафе. Тортата се реди по същия начин- крем- бишкоти, като се завършва с крем.

Поръсете обилно с какао и оставете да престои няколко часа в хладилника.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти