Рецепти за мултикукър: пиле с ориз

Рецепти за мултикукър: пиле с ориз
PARKER FEIERBACH

Ако има нещо, което ни се струва вълшебно в мултикукърите, е колко бързо и лесно става пиле с ориз в тях. Оризът е с перфектната текстура, а пилето е безумно крехко. Ето как да приготвите пиле с ориз в мултикукър:

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин

1/2 глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, накълцан

1 ч. л. риган

1 ч. л. пушен червен пипер

1 ч. ч. бял ориз

сол 

черен пипер

 1 1/4 ч. пилешки бульон

2 моркова, нарязани

1 червена чушка, нарязана

3 броя пилешки гърди

пресен магаданоз, за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте мултикукъра на програма Сотиране. Добавете зехтина и запържете лука. Добавете чесън, риган и червен пипер и гответе още 1 минута. 

Добавете ориза и бульона и подправете със сол и черен пипер. 

Добавете морковите, чушката и пилешкото месо. Подправете отново със сол и черен пипер.

Включете мултикукъра на Готвене под налягане и оставете за 8 минути. Когато минат 8 минути, оставете за още 10 на обикновено готвене. Отворете, накъсайте месото, поръсете с магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Приятелството след любовта би ме унижило. Настаняването на една силна страст в малко симпатично...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти