Сладко от праскови и джинджифил

Сладко от праскови и джинджифил
PARK FEIERBACH

Ще ви предложим рецепта за вкусно сладко от праскови и джинджифил, с което можете да разнообразните закуската си: 

Необходими продукти: 

1 кг праскови

2 с. л. лимонов сок

1 1/2 ч. захар 

1 ч. л. настъргана лимонова кора

2 ч. л. настърган пресен джинджифил 

Начин на приготвяне: 

Сложете вода в голяма тенджера и я оставете да заври. Пригответе една голяма купа, пълна до средата със студена вода и лед. 

Направете разрез с формата на Х на всяка праскова и ги сложете във врящата вода за 45 секунди. Извадете прасковите и незабавно ги сложете в студената вода. 

Когато изстинат, махнете кожичките на прасковите. Нарежете ги на едно, добавете лимоновия сок и ги сложете в голяма тенджера. 

Сложете на котлона и варете, като разбърквате често. Гответе ги около 15 минути, като леко ги намачквате. 

Добавете джинджифила, захарта и лимоновата кора и разбъркайте. 

Увеличете силата на котлона и оставете сместа да кипне. Варете още 5 минути, като разбърквате. 

Намалете силата на котлона и варете още около час, докато сместа се сгъсти. 

Изсипете сладкото в буркани. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се прибира вкъщи: -Скъпи, ще останеш много доволен, като ти кажа нещо. Днес 3 пъти минах на червено и никой не ме спря и не ме глоби. Със спестените парички си купих 3 нови шапки.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти