Такос със скариди и Каджун

Каджун е комбинация от ароматни пиперливи подправки, която идва от Франция. Ето как да си направите вкусни такос със скариди и тази подправка.

Необходими продукти:

за скаридите:

3 с. л. соев сос

2 с. л. кафява захар

2 с. л. бърбън

1 с. л. горчица

1 ч. л. подправка Каджун

1 скилидка чесън

1/2 ч. л. пресни листа от мащерка

червен пипер

1/4 ч. масло

500 грама скариди, почистени

1 стрък зелен лук, нарязан

4 тортили, затоплени

За пълнежа:

2 с. л. зехтин

1 ч. л. сок от лимон

1/2 ч. нарязано зеле

1/2 ч. нарязано червено зеле

1/4 ч. настъргани моркови

1/4 ч. кориандър

1/4 глава лук, нарязан

1 стрък зелен лук, нарязан

сол

Начин на приготвяне:

В малка купа комбинирайте соевия сос, кафявата захар, бърбъна, горчицата, Каджуна, чесъна, мащерката и малко червен пипер.

В голям тиган загрейте 2 с. л. масло. Добавете скаридите и гответе до златисто, от двете страни. Добавете останалите 2 супени лъжици масло и изсипете сместа със соевия сос в тигана. Гответе още 2 минути, докато сосът се сгъсти.

Махнете тигана от котлона и добавете зеления лук.

В средно голяма купа разбъркайте сока от лимон и зехтина. Добавете зелето, морковите, кориандъра, лука и разбъркайте.

Сервирайте, като сложите от скаридите и от пълнежа в тортилите.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Не търси добрите качества в един мъж - всеки има такива! Търси лошите и се запитай, можеш ли да...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти