Тиквен пай без тесто

Ако сте от хората, които не могат или не желаят да консумират глутен, този пай е точно за вас. Той е без тесто, така че няма да се занимавате и с досадното печене:

Необходими продукти:

1 консерва пюре от тиква или около 450 грама, може и домашно приготвено

1 ч. сметана

3/4 ч. кафява захар

3 големи яйца

1 ч. л. ванилия

1 ч. л. канела

1/2 ч. л. сол

1/2 ч. л. карамфил

1/2 ч. л. смлян джинджифил

1/4 ч. л. индийско орехче

Тиквен пай без тесто
delish

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса. Пригответе една тавичка или форма за печене и я напръскайте със спрей за готвене.

В голяма купа разбъркайте всички съставки.

Изсипете сместа в тавичката и я загладете.

Печете около 1 час. Изключете фурната и оставете да престои там още 1 час.

Охладете в хладилник за поне 4 часа.

Декорирайте с бита сметана.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Когато желанието и страхът са едно и също, наричаме този сън кошмар. Грегъри Дейвид Робъртс
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти