"Ориз" от карфиол с пиле и кашу

"Ориз" от карфиол с пиле и кашу
ETHAN CALABRESE

Ще ви представим едно супер вкусно ястие със здравословна алтернатива на ориза, пилешко месо и кашу.

Необходими продукти:

1 глава карфиол, на цветчета

2 с. л. сусамово масло

сол

1/4 ч. л. чили сос

3 с. л. соев сос

1 скилидка чесън

сок от 1 лайм

2 червени чушки, нарязани

1 голяма тиквичка, нарязана

500 гр. пилешки гърди, нарязани на кубчета

1/2 ч. сурово кашу

Начин на приготвяне:

Сложете карфиола в кухненския робот, докато стане на "ориз". 

В голям тиган загрейте 1 с. л. от маслото. Добавете ориза от карфиол и подправете със сол. Оставете на котлона за около 5 минути. След това оставете на страна.

Междувременно, направете соса. В средно голяма купа комбинирайте соевия сос, чилито, чесъна и сока от лайм. 

Добавете останалото масло в тигана и го оставете да се загрее. Добавете чушките и тиквичките и гответе около 3 минути. След това добавете пилешкото месо и соса и гответе около 10 минути. 

Добавете и кашуто и разбъркайте. 

Сервирайте с ориза от карфиол.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка се обажда на оператор по подръжка. Той и обяснява, какво трябва да направи: -Натиснете звезда. Блондинката се чуди: -Това звезда... не беше ли една такава ... космата точка?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти