Лесни сосове за паста: Аспержи песто

Лесни сосове за паста: Аспержи песто
Erika LaPresto

Повечето от нас още не са се разтоварили след тежките храни около празниците. Пастата не е особено лека храна, но когато се направи с подходящия сос може да бъде много свежа. Ето как да си направите аспержи песто за паста:

Необходими продукти: 

1 връзка аспержи, нарязани на едри парчета

3 ч. свежи листа босилек

1/2 ч. зехтин

1/4 ч. пармезан

1/4 ч. бадеми

1 скилидка чесън

1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

В купата на кухненския робот комбинирайте аспержи, босилека и зехтина и включете робота, докато се комбинират добре. Добавете пармезан, чесън, бадеми и сол и разбъркайте отново. 

Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника до 1 седмица.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти