Паста с прошуто и пиле

Паста с прошуто и пиле
ETHAN CALABRESE

Ще ви предложим рецепта за паста, подходяща за хората, които обичат месо. Тази паста с прошуто и пиле ще ви накара да забравите за бекона и шунката. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

1 пакет паста

сол

2 ч. л. зехтин

300 гр. прошуто, нарязано

300 гр. пилешко месо, нарязано

черен пипер

2 ч. л. риган

2 скилидки чесън

1 глава броколи

3/4 ч. мляко

1 ч. пармезан, настръган

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера сварете пастата, според указанията на опаковката. 

Междувременно, загрейте зехтина в голям тиган. Запържете прошутото, докато стане хрупкаво, около 4-5 минути. Извадете го върху кухненска хартия. 

Добавете пилешкото месо в тигана, като го подправите със сол и черен пипер. Добавете и риган и гответе до златисто. След това извадете и пилешкото месо в чинията. 

Сложете чесъна в тигана и гответе около 1 минута, след това добавете броколите и 1/4 чаша вода. 

Добавете млякото и пармезана и гответе, докато се сгъсти. Смесете пастата със соса, добавете прошутото и пилешкото месо и разбъркайте. 

Сервирайте топло.

Добър апетит!

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Блондинка попълва формуляр. Ще кандидатства за американска виза. В крайна сметка не я одобрили, защото в последната графа на формуляра, там където пишело "не попълвай”, тя написала...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти