Печен патладжан по гръцки

Печен патладжан по гръцки
SPOON FORK BACON

Патладжанът е един от тези вкусни зеленчуци, които обаче са сезонни и можем да им се наслаждаваме само през няколко месеца от годината. Затова трябва да се възползваме максимално от това време. Патладжанът не съдържа мазнини и натрий и е ниско калоричен, което го прави страхотен за нашето тяло. Ето как да си приготвите печен патладжан по гръцки:

Необходими продукти:

1 голям патладжан, нарязан по дължина

сол

2 с. л. зехтин

черен пипер

балсамов оцет

натрошено сирене фета

червен пипер

листа от риган

Печен патладжан по гръцки SPOON FORK BACON

Начин на приготвяне:

Загрейте скарата. 

Наредете патладжаните с кожата надолу в една тава и поръсете със сол. Оставете така за 30 минути. 

Намажете патладжаните със зехтин. 

Сложете ги на скарата и печете от 2-те страни за по 4-5 минути.

Когато махнете патладжана от скарата трябва да го задушите в съд с капак или найлонова торбичка.

След това поръсете патладжана с балсамовия оцет, сиренето фета, червения пипер и листата риган. 

Сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Вярвате ли в прераждането?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти