Зеленчуковите алтернативи на пастата и пицата винаги са добър вариант. Днес ще ви предложим рецепта за равиоли от тиквички, които освен че са супер вкусни, са и доста здравословни.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
зехтин
4 броя средно големи тиквички
2 ч.ч. рикота
1/2 ч. пармезан
1 яйце
1/4 ч. босилек
2 скилидки чесън
сол и черен пипер
2 ч.ч. сос Маринара
1/2 ч. моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Подгответе малка тавичка и я намажете със зехтин.
Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки ленти с помощта на белачка.
В купа комбинирайте рикотата, пармезана, яйцето, 2 супени лъжици босилек, чесъна и подправете със сол и черен пипер.
Сложете две ленти от тиквички, така че да се застъпват по дължина. Отгоре сложете още две, перпендикулярни на първите ленти. Трябва да се получи "Т" форма. Сложете около 1 супена лъжица пълнеж в центъра на тиквичките. Съберете краищата на лентите заедно, за да ги прегънете в центъра.
Обърнете равиолите със застъпващите се крища надолу и ги наредете в тавата.
Изсипете Маринарата около тиквичките и отгоре поръсете с моцарела.
Печете около 25-30 минути.
Поръсете с останалия босилек и още пармезан преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |