Ризото с пармезан, тиквички и манатарки

Невероятен вкус!

Представяме ви една изключително вкусна рецепта за ризото, като малко ще я разнообразим, за да получим оптимален вкус.

Нужни са Ви:

  • 300 гр. пармезан
  • 40 гр. сушени манатарки
  • 1 зеленчуков бульон
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 300 гр. ориз
  • връзка пресен лук, ситно нарязан
  • 300 грама тиква, която трябва да нарежете на кубчета
  • 150 мл. бяло вино
  • сол, черен пипер

Настържете пармезана в купичка. В огнеупорна голям и дълбока купа сложете манатарките. Смесете зеленчуковия бульон с 800 мл. топла вода и го изсипете върху гъбите и оставете да се накиснат за 30 минути.

Загрейте зехтина в дълбок тиган или тенджера. Сложете ориза и го запържете за малко, докато стане прозрачен. След това добавете нарязания на дребно лук, тиквичките. Оставете да се готви, като разбърквайте често. Добавете и виното и оставете да къкри няколко минути и след това прибавете гъбите и малко от бульона. Оставете да се пържи още известно време, докато оризът стане мек.

След това свалете от огъня, сложете в голяма, красива чиния, отгоре поръсете с настърган пармезан!

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Преди Коледа две блондинки отишли в гората. Ще търсят елха за празника. Търсили, търсили. Обикаляли, обикаляли. Накрая грохнали от умора. Едната блондинка казала: -Виж какво, муцка. Омръзна ми да...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката. Дезидериус Еразмус
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Задайте въпрос
Вижте всички специалисти