Пастата и чесъна вървят ръка за ръка. Паста без чесън... не е съвсем паста. Затова днес ще вдигнем нивото като ви представим рецепта за ароматни чеснови спагети!
Необходими продукти:
Един пакет спагети
4 с.л. зехтин
6 скилидки чесън, 3 смлени и 3 нарязани отделно
1/2 ч.ч. хлебни трохи
1/4 ч.ч. натрошени люспи червен пипер
1 с.л. масло
Кора и сок от 1/2 лимон
1/3 ч.ч. прясно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата до ал денте според указанията на опаковката. Запазете една чаша от водата. Междувременно в голям тиган на среен огън загрейте 3 супени лъжици олио. Добавете смлян чесън и галета и овкусете с люспи червен пипер и сол. Гответе, докато трохите хляба станат златисти и чесънът отдели своя аромат. Прехвърлете трохите в чиния, покрита с кухненска хартия и избършете тигана.
Върнете тигана на среден огън и добавете останалата една супена лъжица зехтин и масло. Когато маслото се разтопи, добавете нарязания чесън. Задушете, докато чесънът отдели аромат. Добавете пастата в тиган и разбъркайте, за да се комбинират. Разбъркайте лимоновата кора и сока.Сипете водата от пастата, за да сгъстите соса. Разбъркайте магданоза и три четвърти от галетата и разбъркайте, за да се смесят. Поръсете с останалите галета преди сервиране.
Приятен апетит!
1 | 0 |