Чили Верде

Чили Верде

Чили Верде е традиционно ястие от Северно Мексико, което може да се приготви с няколко вида месо. В класическата рецепта се използва свинско месо. 

Въпреки че не изглежда особено апетитно, заради цвета, чили Верде е много вкусно ястие. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

500 грама Томатио (мексикански зелен домат)

3 чушки Поблано

3 чушки Кубанели

1 чушка "Серано"

1 глава лук 

4 скилидки чесън

500 грама свинско месо (плешка)

2 с.л. зехтин

сол, черен пипер, кимион, риган

3 ч. пилешки бульон

Начин на приготвяне: 

Измийте, почистете и нарежете чушките, доматите и лука. Наредете ги в тава и печете около 15 минути.

Измийте и нарежете месото, поръсете го със зехтин, сол и черен пипер и го запържете за около 10 минути.

Добавете кимиона и ригана и разбъркайте.

Блендирайте запечените зеленчуци с бульона и малко сол.

Изсипете тази смес при месото и оставете да заври.

След това намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри. 

Сложете капака и гответе около 1 час, до готовност на месото. 

Махнете капака и гответе, докато сосът се сгъсти. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay