Чили Верде е традиционно ястие от Северно Мексико, което може да се приготви с няколко вида месо. В класическата рецепта се използва свинско месо.
Въпреки че не изглежда особено апетитно, заради цвета, чили Верде е много вкусно ястие. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
500 грама Томатио (мексикански зелен домат)
3 чушки Поблано
3 чушки Кубанели
1 чушка "Серано"
1 глава лук
4 скилидки чесън
500 грама свинско месо (плешка)
2 с.л. зехтин
сол, черен пипер, кимион, риган
3 ч. пилешки бульон
Начин на приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете чушките, доматите и лука. Наредете ги в тава и печете около 15 минути.
Измийте и нарежете месото, поръсете го със зехтин, сол и черен пипер и го запържете за около 10 минути.
Добавете кимиона и ригана и разбъркайте.
Блендирайте запечените зеленчуци с бульона и малко сол.
Изсипете тази смес при месото и оставете да заври.
След това намалете силата на котлона и оставете ястието да къкри.
Сложете капака и гответе около 1 час, до готовност на месото.
Махнете капака и гответе, докато сосът се сгъсти.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |