Печена тиква с лук и нахут

19.11.2011 | 11:14 по статията работи: Марина Янева
Необходими продукти за 4 порции:800 г тиква цигулка3 с. л. зехтин1 глава чесън, необелен4 глави червен лук, нарязан на четвъртини4 стръка розмарин1 ч. ч. сварен нахут или червен боб1 ч. ч. чери домати, по желание1...

Есенен рататуй

16.11.2011 | 12:47 по статията работи: Марина Янева
В тази сезонна версия на известното провансалско ястие тиквичките са заменени от доста по-едрата си оранжева роднина, което леко премества вкусовия профил на рататуя към сладката гама. Ястието е перфектно решение за дните, посветени на пости....

Есенната принцеса

14.11.2011 | 10:02 по статията работи: Веселина Маринова
По стечение на обстоятелствата в природата най-едрият и твърдокор плод-зеленчук, който земята ни ражда, е може би и най-полезният. Ако съдим по мнението на всички експерти, редовното похапване на считаната у нас за твърде обикновена, дори...

Риба в добра компания

11.11.2011 | 10:06 по статията работи: Марина Янева
Своеобразната ни седмица, посветена отчасти на рибата, е на път да приключи. Смятаме, че избрахме достоен край за една иначе толкова полезна и вкусна поредица. Необходими продукти за 4 порции: 4 дребни скумрии 1 ч. л. кимион на зърна, 1...

Салата с маринована скумрия

09.11.2011 | 09:57 по статията работи: Марина Янева
Маринованата риба има силен и специфичен вкус, който в тази салата се балансира от плътните варива и запечените нотки на патладжана. Спокойно може да я комбинирате с любимото си вино, което автоматично я превръща в най-желаната вечеря. ...

За имунната система

08.11.2011 | 13:40 по статията работи: Марина Янева
Неприятните сезонни болести ни причакват зад всеки ъгъл. Телевизионният ефир е препълнен с реклами за лекарства, успокояващи симптоми на различни заболявания. Но няма по-добър имуностимулатор от природата. Затова, ако в момента сте здрави, има някои...

Супа от тиква

04.11.2011 | 13:22 по статията работи: Марина Янева
В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа. Необходими продукти за 4 порции: 500 г тиква, почистена...

Хрупкави гарнирани тортили

03.11.2011 | 12:29 по статията работи: Марина Янева
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата. Необходими продукти за 4...

Тя ви очаква

29.10.2011 | 17:48 по статията работи: Руслана Русева
Въпреки слънчевите лъчи навън, времето, прекарано вкъщи, е твърде много, за да стоите без работа. Най-приятната част от домакинството е свързана с готвенето. И след като сте приготвили вкусна вечеря, е време да помислите и за достоен десерт....

Крехко месо и сос

28.10.2011 | 14:30 по статията работи: Марина Янева
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен. ...

Шишчета от боб, лукчета и тофу

22.10.2011 | 14:12 по статията работи: Марина Янева
В духа на тофуто, продължаваме с предложенията за полезно хапване. В тази рецепта изобилието от вкусове осигурява възможност за необикновено съчетание между тях. Необходими продукти за 4 порции:1 консерва гигантски боб, сварен12 дребни...

Пай от кафяв ориз и тофу

19.10.2011 | 10:22 по статията работи: Марина Янева
Кафяв ориз, тофу и много пресни зеленчуци. Тези изключително здравословни продукти, заедно с ядките и киселите краставички, са чудесни вкусови акценти на щедро полезния пай.Необходии продукти за 6 порции:1 ч. ч. кафяв ориз или дългозърнест...

Що е то? Тофу!

17.10.2011 | 09:32 по статията работи: Людмил Хайдутов
Соевото сирене тофу доста скоро влезе в българските магазини, а оттам и в българските чинии. Всъщност светът извън Азия също се запозна с белезникавите блокчета не чак толкова отдавна. Учудващо е, че обикновен продукт за над един милиард...

Екзотични хапки с гъши дроб

14.10.2011 | 09:44 по статията работи: Марина Янева
С това изискано парти предложение във френски стил можете да отбележите подобаващо предхождащата почивните дни вечер. В него ненадминатите вкусови качества на финия мус от гъши дроб се подчертават от хрупкав, приятно сладък ябълков чипс. ...

Пиле с калвадос

12.10.2011 | 09:56 по статията работи: Марина Янева
Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона. Необходими продукти за 4...

Ако ще е салата, да е яйчена

08.10.2011 | 09:00 по статията работи: Десита Иванова
Имах колежка, която обожаваше да хапва яйчена салата. Тя ме научи да гледам на нея със същото уважение и наслада. Не към колежката, към салата. Днес с усмивка си спомням за тези времена, мислейки си че е време да привлека погледите ви към...

Балансиран вкус с чушки

07.10.2011 | 10:36 по статията работи: Марина Янева
Чушките, особено с махнати семки, осигуряват много празно пространство. Както повечето примерни домакини знаят, то може да бъде оползотворено по различни начини - с кайма, сирене, яйца, ориз. Ето и още една чудесна кулинарна възможност за...

Манатарска салата

06.10.2011 | 13:15 по статията работи: Марина Янева
Има дни, в които определено сте гладни, но не ви се яде тежка храна. Мечтаете за нетипичен зеленчуков микс и сте далеч от мисълта да вечеряте нещо толкова банално като шопска или зелева салата. В такъв случай си пригответе тази рецепта от...

Чушки, пиперки и родни капии

05.10.2011 | 09:24 по статията работи: Веселина Маринова
В България благословеното време в края на лятото и началото на есента мирише на печени чушки. И при все, че хората без съмнение имат различен вкус, не се е чуло още българин да твърди, че мрази тази миризма.  Напротив, ароматът на печени...

Лапад - вкус и здраве

04.10.2011 | 13:58 по статията работи: Марина Янева
Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.Необходими продукти:лапад - 600 гкартофи - 2 брояморкови - 1 бройлук - 1 главабульон - 1...

Сблъсъкът на вкусовете

03.10.2011 | 13:36 по статията работи: Марина Янева
Зелената чушка е съвсем обикновен зеленчук с типичен вкус. Останалите съставки на това семпло къри пък са със земни и сладки аромати. Смесването на двата вида продукти осигурява балансиран вкус на това лесно ястие.Необходими продукти за 4 порции:500...

Паста със спанак и козе сирене

22.09.2011 | 08:26 по статията работи: Марина Янева
В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна. Необходими продукти за 4 порции: 12 листа лазаня или друг вид...

Класика в жанра. Пиле в сладко-кисел сос

20.09.2011 | 16:30 по статията работи: Марина Янева
Сгответе си едно от най-вкусните ястия в китайската кухня. Не забравяйте да си направите и ориз за гарнитура. За пилето в сладко-кисел сос ви трябват доста неща, но не се плашете.Необходими продукти: 1 килограм пилешки пържоли от бут или гърди,...

Рибно филе в кора

19.09.2011 | 13:43 по статията работи: Марина Янева
Рибата, изпечена в тесто, е едно традиционно българско ястие. Въпреки вълнуващия си вкус, това кулинарно явление като че ли е позабравено. Приготвя се само по празници, и то по-скоро на един специален - Никулден. Декември е далече и това е още...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
Блондинка си говори с приятелка: -Вчера ходих на очен лекар. -И какво ти каза? Как си със зрението? -Със зрението съм добре, но има друг проблем. Докторът ми каза, че трябва да науча азбуката.
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...