Риба в добра компания

11.11.2011 | 10:06 по статията работи: Марина Янева
Своеобразната ни седмица, посветена отчасти на рибата, е на път да приключи. Смятаме, че избрахме достоен край за една иначе толкова полезна и вкусна поредица. Необходими продукти за 4 порции: 4 дребни скумрии 1 ч. л. кимион на зърна, 1...

Салата с маринована скумрия

09.11.2011 | 09:57 по статията работи: Марина Янева
Маринованата риба има силен и специфичен вкус, който в тази салата се балансира от плътните варива и запечените нотки на патладжана. Спокойно може да я комбинирате с любимото си вино, което автоматично я превръща в най-желаната вечеря. ...

За имунната система

08.11.2011 | 13:40 по статията работи: Марина Янева
Неприятните сезонни болести ни причакват зад всеки ъгъл. Телевизионният ефир е препълнен с реклами за лекарства, успокояващи симптоми на различни заболявания. Но няма по-добър имуностимулатор от природата. Затова, ако в момента сте здрави, има някои...

Супа от тиква

04.11.2011 | 13:22 по статията работи: Марина Янева
В родното си Мексико тиквата е прилагана както в рецептите за десерти, така и в солени ястия, като предпочитанията клонят към вторите. Ще разберете защо, ако опитате тази ароматна супа. Необходими продукти за 4 порции: 500 г тиква, почистена...

Хрупкави гарнирани тортили

03.11.2011 | 12:29 по статията работи: Марина Янева
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата. Необходими продукти за 4...

Тя ви очаква

29.10.2011 | 17:48 по статията работи: Руслана Русева
Въпреки слънчевите лъчи навън, времето, прекарано вкъщи, е твърде много, за да стоите без работа. Най-приятната част от домакинството е свързана с готвенето. И след като сте приготвили вкусна вечеря, е време да помислите и за достоен десерт....

Крехко месо и сос

28.10.2011 | 14:30 по статията работи: Марина Янева
Крехкото свинско месо, макар доста добре да се изявява и самостоятелно, в компанията на нежния сметаново-горчичен сос направо разцъфтява. И тъй като това не отнема повече от 30 минути, опитът си заслужава, а резултатът е великолепен. ...

Шишчета от боб, лукчета и тофу

22.10.2011 | 14:12 по статията работи: Марина Янева
В духа на тофуто, продължаваме с предложенията за полезно хапване. В тази рецепта изобилието от вкусове осигурява възможност за необикновено съчетание между тях. Необходими продукти за 4 порции:1 консерва гигантски боб, сварен12 дребни...

Пай от кафяв ориз и тофу

19.10.2011 | 10:22 по статията работи: Марина Янева
Кафяв ориз, тофу и много пресни зеленчуци. Тези изключително здравословни продукти, заедно с ядките и киселите краставички, са чудесни вкусови акценти на щедро полезния пай.Необходии продукти за 6 порции:1 ч. ч. кафяв ориз или дългозърнест...

Що е то? Тофу!

17.10.2011 | 09:32 по статията работи: Людмил Хайдутов
Соевото сирене тофу доста скоро влезе в българските магазини, а оттам и в българските чинии. Всъщност светът извън Азия също се запозна с белезникавите блокчета не чак толкова отдавна. Учудващо е, че обикновен продукт за над един милиард...

Екзотични хапки с гъши дроб

14.10.2011 | 09:44 по статията работи: Марина Янева
С това изискано парти предложение във френски стил можете да отбележите подобаващо предхождащата почивните дни вечер. В него ненадминатите вкусови качества на финия мус от гъши дроб се подчертават от хрупкав, приятно сладък ябълков чипс. ...

Пиле с калвадос

12.10.2011 | 09:56 по статията работи: Марина Янева
Poulet vallée d'Auge е класическо френско ястие, което позволява многобройни вариации, коя от коя по-вкусни. В тази фина рецепта, освен традиционните продукти, ще използвате и свежия аромат на лимона. Необходими продукти за 4...

Ако ще е салата, да е яйчена

08.10.2011 | 09:00 по статията работи: Десита Иванова
Имах колежка, която обожаваше да хапва яйчена салата. Тя ме научи да гледам на нея със същото уважение и наслада. Не към колежката, към салата. Днес с усмивка си спомням за тези времена, мислейки си че е време да привлека погледите ви към...

Балансиран вкус с чушки

07.10.2011 | 10:36 по статията работи: Марина Янева
Чушките, особено с махнати семки, осигуряват много празно пространство. Както повечето примерни домакини знаят, то може да бъде оползотворено по различни начини - с кайма, сирене, яйца, ориз. Ето и още една чудесна кулинарна възможност за...

Манатарска салата

06.10.2011 | 13:15 по статията работи: Марина Янева
Има дни, в които определено сте гладни, но не ви се яде тежка храна. Мечтаете за нетипичен зеленчуков микс и сте далеч от мисълта да вечеряте нещо толкова банално като шопска или зелева салата. В такъв случай си пригответе тази рецепта от...

Чушки, пиперки и родни капии

05.10.2011 | 09:24 по статията работи: Веселина Маринова
В България благословеното време в края на лятото и началото на есента мирише на печени чушки. И при все, че хората без съмнение имат различен вкус, не се е чуло още българин да твърди, че мрази тази миризма.  Напротив, ароматът на печени...

Лапад - вкус и здраве

04.10.2011 | 13:58 по статията работи: Марина Янева
Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.Необходими продукти:лапад - 600 гкартофи - 2 брояморкови - 1 бройлук - 1 главабульон - 1...

Сблъсъкът на вкусовете

03.10.2011 | 13:36 по статията работи: Марина Янева
Зелената чушка е съвсем обикновен зеленчук с типичен вкус. Останалите съставки на това семпло къри пък са със земни и сладки аромати. Смесването на двата вида продукти осигурява балансиран вкус на това лесно ястие.Необходими продукти за 4 порции:500...

Паста със спанак и козе сирене

22.09.2011 | 08:26 по статията работи: Марина Янева
В тази рецепта ще използваме една класическа комбинация - спанак и сирене. Необичайното използване на листата за лазаня прави любимата на мнозина филия хляб излишна и прекомерна. Необходими продукти за 4 порции: 12 листа лазаня или друг вид...

Класика в жанра. Пиле в сладко-кисел сос

20.09.2011 | 16:30 по статията работи: Марина Янева
Сгответе си едно от най-вкусните ястия в китайската кухня. Не забравяйте да си направите и ориз за гарнитура. За пилето в сладко-кисел сос ви трябват доста неща, но не се плашете.Необходими продукти: 1 килограм пилешки пържоли от бут или гърди,...

Рибно филе в кора

19.09.2011 | 13:43 по статията работи: Марина Янева
Рибата, изпечена в тесто, е едно традиционно българско ястие. Въпреки вълнуващия си вкус, това кулинарно явление като че ли е позабравено. Приготвя се само по празници, и то по-скоро на един специален - Никулден. Декември е далече и това е още...

Канелони с кайма

16.09.2011 | 09:03 по статията работи: Марина Янева
Италианската кухня ни е позната със своите вариации на тема "паста". Печените канелони имат особен вкус и се привлекателен раздел в готварското изкуство от Ботуша. Ако все още не сте опитвали да сготвите нещо подобно, ние ще ви дадем начален...

Пиле якитори

14.09.2011 | 09:58 по статията работи: Марина Янева
За тези от вас, които не са наясно с лексиката на източните езици, ще разясним. "Якитори" означава "птиче месо на грил". И въпреки, че екзотичното име на това ястие е тавтология, то предизвиква асоциация за необичаен вкус. Необходими продукти...

Картофена салата от Франция

13.09.2011 | 16:07 по статията работи: Десита Иванова
Обичаме апетитните картофи поднесени по всякакъв начин - било то варени със зеленчуци или под формата на крем супа. Опитахме ги и приготвени по специална френка рецепта, която мислим да споделим с вас. Необходими продукти: 2 кг...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти
Всяка любов е приказка, но с различен край. И не е вярно, че ако има край не е любов. Любов е!...
Вдъхновете се докрай!
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...