5 признака, че детето ви консумира много сол

10.03.2020 | 11:00 по статията работи: Jenite.bg
Консумирането на твърде много храни, съдържащи сол, дори в ранна възраст, може да има дълготрайни ефекти. Ето някои признаци, че детето консумира твърде много сол по време на хранене. Дори да държите солницата далеч от досега на вашето дете, то все...

7 храни, които не е добре да ядем през зимата

18.02.2020 | 13:00 по статията работи: Jenite.bg
Свежите сочни зеленчуци и плодове изглеждат като чудесен вариант за доза свежест през студените дни, но трябва да имате предвид, че през студените месеци, тези продукти се доставят от далечните топли страни. По време на този процес те губят всичките...

9 признака, че е време да спрете да пиете мляко

19.12.2019 | 12:00 по статията работи: Jenite.bg
От счупени кости до умора, млечните продукти могат да бъдат основната причина за някои от вашите здравословни проблеми. И може би дори не сте се сетили да обвинявате млякото. Затова следващия път, когато подготвяте списъка си за пазаруване,...

7 признака, че консумирате прекалено много сол

05.06.2018 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Според най-новите препоръки за хранене се препоръчва да се консумират 2300 милиграма натрий (1 ч. л.) на ден. Изчислено е обаче, че средната дневна консумация е по-близка до 3,400 милиграма натрий (около 1 - 1/3 ч.л.). Прекомерният прием на сол може...

9 признака, че ядете прекалено много захар

19.04.2018 | 16:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Захарта има добър вкус и всичко, което я съдържа, има още по-добър вкус! Сладкият кристален въглехидрат се намира навсякъде. Хапването на сладко може да изглежда като невинно удоволствие, но всъщност е причината за много сложни здравословни...

Ревенът- защо е полезен и как да го консумираме

27.05.2017 | 12:30 по статията работи: Ася Фърцаловска
Ревенът представлява широколистно растение, което има право стебло, достигащо до 2 метра. Ревенът, понякога наричан равен е в едно и също семейство с киселец – семейство Лападови. Има големи декоративни листа и огромни месести стебла, с...

Кога да е първият ни разговор с детето за алкохола?

09.12.2016 | 15:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Може ли животът на децата ни да бъде пълноценен чрез разговор за алкохола? Кой трябва да започне този разговор? И кога е "навреме”? Отговорите на тези въпроси за 4-та поредна година ще търси и намира програмата на Спиритс България за ранна...

Прекалената консумация на месо води до депресия

13.09.2016 | 18:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Храната, с която се храним влияе пряко на нашите емоции и състояние. Това май всички го знаем, но никой не се замисля. Ако постоянно сте уморени, раздразнени и депресирани, то може би причината не са само външните фактори. Едно австралийско...

4 начина да намалите консумацията на сол

09.08.2016 | 17:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Знаем, че солта в по-големи количества е вредна и води до редица заболявания. Разбира се, не е добре и да я изключвате напълно от менюто си. Ние ще Ви кажем с какво можете да я заменяте от време на време, за да не се получава пренасищане на...

5 храни, които консумираме по грешен начин през целия си живот

27.01.2016 | 16:00 по статията работи: Вяра Иванова
Милиони пъти са ни казвали, че трябва да се храним здравословно, за да бъдем в добра форма и да се чувстваме жизнени и силни. И така ние прибавяме към диетата си куп полезни храни, но невинаги ги консумираме по правилния начин.Грешният подход към...

Вино през ноември

27.09.2011 | 10:11 по статията работи: Марина Янева
Температурите падат, но градусът в предпочитаните напитки се вдига. Време е да забравите летните бири и да се отдадете на класиката в зимния жанр – виното. А на най-страстните винолюбители ще разкажем за форума на българското вино...

Консумацията на алкохол изгражда илюзорна реалност

15.04.2011 | 10:39 по статията работи: Марина Янева
Ако някой пие, за да забрави, е време всъщност да се опомни малко и да спре. Оказва се, че алкохолът изобщо няма да му помогне в това нелеко начинание. Американски учени от Тексас установиха, че той по-скоро засилва паметта, която пази...

Какво трябва да знаем за трансмазнините

11.01.2011 | 11:52 по статията работи: Лиляна Чернаева
Изкуствените трансмазнини всъщност са зеленчуково олио, което има добавени водородни атоми, за да може да стане от течно в твърдо състояние. Производителите на храни ги използват, защото са евтини, удължават живота на продуктите и подобряват вкуса и...

Магията на зеления чай

28.10.2010 | 15:40 по статията работи: Деница Андреева
Китайците използват билката от векове за лечението на почти всичко - от главоболие до депресия
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти
За какво ни е властта и силата, ако не можем да защитим близките си? Джордж Р. Р. Мартин
Вдъхновете се докрай!
Блондинка се обажда на компютърен специалист. Има проблем с компютъра си. - Ало! Имам проблем с компютъра. Пише ми на монитора, че не ми разпознава принтера. -И Вие какво направихте? Ами обърнах...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...