Златната приказка на Фаберже

30.05.2012 | 12:36 по статията работи: Деси Николова  10
Ако в реалния свят някога е съществувала кокошчица, която да "снася" истински скъпоценни яйца, то името на най-известната такава е Петер Карл Фаберже. Той е бил придворен бижутер на руския император Александър III и остава в историята като любимец...

Пàрено тесто за еклери и понички

29.05.2012 | 14:28 по статията работи: Марина Янева
Французите си приписват авторството на лекото пàрено тесто или, както те го наричат, pâte à choux, от което се получават пухкавите и въздушни еклери, профитероли и гужери. То е смес от вода, сол, мазнина, брашно и яйца, а ролята...

Късна великденска салата

15.04.2012 | 11:46 по статията работи: Деси Николова
Който си е измислил менюто за Великден - измислил. Вече няма време за чудене, минута е много, телефоните звънят, за да ни съобщят: "Христос Воскресе!" Поне част от празничния обяд трябва вече да е на масата, така че няма смисъл тепърва да ви...

Откога зайците снасят яйца?

15.04.2012 | 10:16 по статията работи: Деси Николова  10
"Христос Воскресе!" - продължаваме да си казваме на днешния празник. И докато го казваме, все по-често си разменяме изображения на зайци и пилета. Под различни форми. Нормално е - вече толкова години сме отворени към западната култура. Но ще бъде...

Кое е първо - яйцето или пълнежът?

13.04.2012 | 10:28 по статията работи: Деси Николова
Първо е яйцето, разбира се - този въпрос поне не е философски сложен. Но и сега не е моментът да умуваме за кокошките, яйцата, хората и маймуните. Време е да запретнем ръкави и да се ориентираме към подготовка на великденската трапеза. А яйцата са...

Яйчени кюфтета

23.03.2012 | 11:15 по статията работи: Валентина Кожухарова
Кюфтетата присъстват традиционно на българската трапеза. Някои не ги признават ако "не са расли на кокъл", но ние ги обичаме, направени от картофи, спанак, тиквички. Сега ви предлагаме да опитате една рецепта с яйца, която приятно изненада екипа ни,...

Макарони с орехи на фурна

22.03.2012 | 11:21 по статията работи: Валентина Кожухарова
Макароните са едно от онези изключително лесни и бързи ястия за приготвяне. Ако сте почитатели на италианската кухня, но искате да разнообразите менюто си, предлагаме ви едно решение по български. Добавете орехи към рецептата. Необходими...

Лапад - вкус и здраве

04.10.2011 | 13:58 по статията работи: Марина Янева
Супата е идеално ястие за хладните есенни вечери. Сгрява ни, когато сме премръзнали и може да бъде невероятно полезна. Поне в нашата рецепта със сигурност е.Необходими продукти:лапад - 600 гкартофи - 2 брояморкови - 1 бройлук - 1 главабульон - 1...

Тиквички, ала пълнени

30.09.2011 | 09:22 по статията работи: Марина Янева
Не, това не е някоя непозната и сложна рецепта, така че можете да я прочетете без притеснение. В нея става дума за класическите, домашно приготвени пълнени тиквички, идеални за бърз обяд или спешна вечеря.Необходими продукти за 4 порции:4 малки...

Омлет със спаначен пълнеж

24.09.2011 | 09:35 по статията работи: Марина Янева
Още от деца, ние твърдим, че умеем да готвим. Обикновено уменията ни се простират до пържени яйца и варени картофи, но пак е нещо. Днес се връщаме в детството, поради липса на време, не умения. Омлетът съществува в разнообразни и апетитни...

За закуска: палачинки или яйца?

23.09.2011 | 08:27 по статията работи: Красимира Динева
Няма да ви лъжем, че от всички хапвания най-много уважаваме закуската! Всъщност, забелязали сме, че ако излезем от дома си с празен стомах, денят ни традиционно не започва добре. А тъй днес той е почивен, не можем да допуснем подобна грешка. Затова...

Искате плосък корем? Яжте тези неща!

19.08.2011 | 11:52 по статията работи: Станислава Добрева  5
Има два начина, чрез които можем да изглеждаме слаби и красиви. Единият е да сме късметлии и да носим хубав ген, а другият е да се ограничаваме от някои кулинарни изкушения и да спортуваме повечко. От които и два типа да сте, полезните храни все...

Салата като никоя друга

28.07.2011 | 17:15 по статията работи: Станислава Добрева
Всички знаем, че изборът на салата за обяд или вечеря, е един от най-здравословните. Но понякога, само докато гледаме пълната с маруля купа, губим всякакъв апетит и желание за хранене. Предлагаме ви няколко разнообразни "салатни" идеи, които...

Закуска-влакче!

02.06.2011 | 10:00 по статията работи: Цвете Тюлева
Според експертите по хранене закуската е най-важното ядене за целия ден. Дава сили, стимулира мисловния процес и т.н. Не напразно всяка сутрин милиарди майки по света се мъчат да измислят нещо за децата си. Процесът се усложнява, когато...

Динозавърски яйца за малчугани

01.06.2011 | 11:25 по статията работи: Цвете Тюлева
Ето какво са ни приготвили по случай 1 юни нашите приятели от сп. Меню! "Джурасик парк", макар че е бая зловещичък, е сред любимите филми на по-младото поколение, вероятно и заради голямата доза хумор, присъстваща в него. За най-малките не е много...

Цветна яйчна салата

19.05.2011 | 10:42 по статията работи: Jenite.bg
Поширането е един от най-привлекателните начини за приготвяне на яйца, не само заради вкуса и нежната текстура, които им придава, но и заради възможността да ги предреши в необичайни цветове. В тази рецепта на сп. Меню чаят и виното правят...

Любимата ни храна за здрава коса

20.04.2011 | 16:43 по статията работи: Лиляна Чернаева  3
Ако става дума за хапване, може много да си говорим. Това ни е любимото занимание и сме много опитни. Разбираме от храни и как да ги ядем по най-добрия начин. Ефективно, така че нищо да не остава накрая.Оказва се обаче, че храната освен за...

Майонеза извън стереотипа на индустрията

20.04.2011 | 11:18 по статията работи: Марина Янева  4
Малка компания с оригинално мислещи собственици започна да произвежда майонеза. Много иновативано, няма що. Но не говорим за пластмасова туба от литър с нарисуван слънчоглед на нея. Empire Mayonnaise превръща любимият сос на хиляди хора в...

Великден идва, а с него и десетките яйца

04.04.2011 | 16:17 по статията работи: Марина Янева  2
 Наближава Великден, а с него идват и десетките твърдо сварени яйца, на които трябва да измислите приложение. И за да не ги "положите' най-накрая в кофата за боклук, ние ви предлагаме вариант за тяхната употреба.   8 твърдо сварени...

Ястие за дните, в които просто не ви е до готвене

19.01.2011 | 12:28 по статията работи: Марина Янева
През зимата апетитът на всеки човек се удвоява, но нежеланието да си приготви нещо за хапване намалява. Ето защо ви предлагаме една бърза рецепта, която ще ви засити през студените дни. Необходими са ви само:   ½ кг гъби 5...

Храните, които се грижат за здравето на очите ни

18.01.2011 | 14:38 по статията работи: Валентина Кожухарова  3
Много често приемаме зрението като даденост и започваме да се грижим за здравето на очите, едва когато се появят някакви проблеми. Правилното хранене е един от факторите, които са определящи за превенцията. Ето кои продукти би било добре да включите...
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти
В един конфликт между сърцето и мозъка, следвайте сърцето си.
Вдъхновете се докрай!
Спорят две блондинки: -Това е той. -Не е той. -Той е. -Абе не е той. -Хайде да го питаме. -Добре. -Извинете, това вие ли сте? -Да, аз съм. Двете блондинки едновремено една на друга: -Видя ли, бе!?
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...