Предимства на клюкарстването

Предимства на клюкарстването
Pexels

Всеки човек, независимо дали го прави целенасочено или не, в даден момент от живота си клюкарства. Правят го дамите, когато се видят на по чашка кафе, господата, които споделят за снощните си преживявания в дискотеката, или пък колегите в офиса по време на обедната почивка. 

На клюките обикновено се гледа пренебрежително, но повечето хора говорят зад гърба на другия. Колкото и да не ни се вярва, клюкарстването е нещо съвсем обичайно. Трябва обаче да се спазват определени граници, които не биха позволили да навлезете в личното пространство на другия или обратното. Така че знаете ли, че клюкарстването има и няколко предимства? Ето 5 ползи от клюките, за които може би дори не сте се замисляли.

Знаете с кого и как да говорите

Когато някой клюкарства, вие се запознавате с неговото поведение. Можете лесно да използвате тази информация и съответно да решите за себе си дали искате да споделяте на този човек каквато и да е било информация за себе си.

Ще можете да научите слабите черти на другия

Често в разгара на разговора клюкарстващият казва онова, което го притеснява. Дори ако става въпрос за това да сподели, че се чувства уморен, да каже какво не му харесва в работата, или пък просто ви се оплаче, че завижда на колегата си, който е получил повишение, а не той.

Ще се научите от грешките на клюкарстващия

Докато някой клюкарства във вашата компания, съзнателно или несъзнателно бихте могли да си вземете поука от грешката на човека, за който се казват клюките. Можете да промените мисленето си и да работите върху собственото си поведение.

Социална верига

Повечето хора клюкарстват, когато искат да споделят притесненията си или имат нужда от подкрепа или дори успокоение от околните. Клюкарстването действа добре върху психичното ни здраве и това от своя страна повишава нашите социални умения.

Носи ви увереност

Когато клюкарствате и разпитвате за съдбата на друг човек, осъзнавате, че не сте единствените, които са преживели определен сценарий, това помага за изграждането на специфичен вид доверие доверие. Чувствате облекчение, че не сте единствените, които са попаднали в подобна ситуация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Доктор минава на визитация. В отделението по травматология му казват: -А ето тази блондинка постъпи вчера. -Какъв е проблема? -Счупен крак. -И как го е счупила. -Взела е гребло и е събирала листа в...
РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СЛЕДВА...
Животът е твърде кратък, за да не си жив, да не бъдеш страстен и да преливаш. Разкарайте нещата,...
Вдъхновете се докрай!
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay
Каква е перфектната работа за вас?
Резултати | Архив
Илиана Кочева
Илиана Кочева
логопед
Илиана Кочева е магистър по логопедия. Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
Тема: Забавяне в речевото развитие
Вижте всички специалисти