Всичко за родителството с Габи от TheirTalks

Всичко за родителството с Габи от TheirTalks

Родителството е огромно предизвикателство за всеки решил да се впусне в него. Възпитаването на децата е деликатна тема и всеки родител прилага различни подходи. Но как да се справим сред лавината от информация, която ни залива.

Наш гост бе Габи от българската платформа за родители TheirTalks, която отговори на всевъзможни въпроси относно отглеждането и възпитанието  на децата, отношенията между родителите и дори финансовият аспект на това да си майка или баща.

Какво е TheirTalks? Разкажи ни малко повече?

TheirTalks е модерната онлайн медия за родителство в България. Стартирахме преди 2-3 месеца. Ш екипа си имаме 10 майки автори и 10 доброволци, които превеждат и един новодошъл татко. Първоначалната идея беше да е майчинска платформа, но след това разширихме спектъра.

Как реши да създадеш тази платформа?

Това се случи много отдавна, още преди да имаме деца. Опитвахме се да интегрираме иновации в образованието чрез мероприятия и тогава видяхме, че много родители нямат правилно отношение към децата. Бях бременна с първото дете и постоянно четях форуми, а мъжът ми ми правеше забележки. Тогава създадохме първия ни проект с видеосъдържание, но не беше достатъчно. Имахме нужда да създадем платформа с проверена, достоверна информация.

Как се отрази пандемичната обстановка на младите родители?

Повлия им много, общуват по-малко с други родители и деца. По детските площадки родителите странят един от друг. От една страна се страхуват от вируса, но от друга може би хората забравиха как да общуват, защото цялата комуникация се измести онлайн.

Много хора предпочитат да предоставят телефони и таблети на децата си, за да могат те да се концентрират. Как възприемаш този подход?

Някои родители нямат избор и това е единственото решение за тях. Понякога и на мен ми се случва. В никакъв случай не бива да се изпада в крайности.

Как да се справяме с разходите при отглеждане на дете без да се обезкуражаваме? Как двамата партньори да се подкрепят взаимно? Какви са правилните подходи при възпитанието на децата? Вижте отговорите на всикчо това в нашето ново видео!

***

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay