Трябва ли да простим изневяра? С Александра Гърдева

Александра Гърдева едва ли има нужда от представяне. Емблематичната участничка от първия сезон на "Ергенът” и хипнотерапевт и психолог, помага на десетки жени да преоткрият женското си начало и да повярват в това, че заслужават да бъдат обичани.

Но в днешно време темата за любовта и полигамията е разтърсена от твърдения, че безусловна обич не съществува и сякаш вече никой не вярва в дългосрочните взаимоотношения. Мъртва ли е моногамията ще научим от Александра Гърдева!

Отживелица ли е моногамията?

За съжаление все по-малко моногамията е на фокус. Тя зависи от ценностната система и от нуждите на човека. Понякога изневярата е необходимост. Стигнах до този извод на база всички профили, с които съм работила през живота си. Тук не става дума за липса на уважение към другия, а за задоволяване на потребност.

Има ли разлика между двата пола?

Смятам, че ние не сме от две различни вселени, така че това се отнася и за двата пола. Всеки от нас има различни потребности. Важна е не моногамията, а откровеността - да кажеш на човека срещу теб от какво имаш нужда. Не съществува правилно и неправилно - има честност.

Все пак, ако коментираме преди да изневерим - това е по-добрият вариант. Няма нищо лошо в това да изкажем своята потребност. Ето тук са криворазбрани отношенията между мъжа и жената. Нормално е да имаме различни потребности от партньора си. Липсата на комуникация води до изневяра.

Защо отвсякъде ни казват, че изневярата е нещо нормално?

Има проблем с това да си изневеряваме, защото не сме честни един с друг - дори не става дума за самия акт на изневярата. Ние трябва да приемем партньора си с неговите недостатъци. Ако не е нашият човек, трябва да го пуснем. Най-често грешим с това, че не си знаем потребностите.

Аз съм широко скроен човек и изневярата за мен не е причина за край на отношенията. Ако си щастлив и пълноценен в тези отношения и само това е проблемът, то трябва да дадеш шанс на тази връзка.

Как стои въпросът със секса в дългосрочните връзки, когато искрата вече е угаснала?

Трябва да разнообразяваме живота си. Когато имаме рутина, трябва да търсим цел - да развиваме като хора, професионалисти. Тогава какво ще ти омръзне, като всичко е различно.

Какви качества трябва да притежава един мъж за теб?

Целенасоченост! Да седи за думите си, да е трудолюбив, да знае какво прави. Добротата в един мъж е много важна. Искам да е усмихнат - да дава, вместо само да взима. Трябва да знае каква е потребността на жената до него.

Няма как да не засегнем темата за Red Pill. Какво мислиш за мъжете, които не вярват в любовта?

Много се радвам, че засягаме тази тема, защото последните взаимоотношения, които имах са свързани точно с това. Аз съм много духовна, а той пък влиза точно в тази категория мъже. Докато аз вярвам в любовта, той смята че трябва да се труди, за да я постигне, да има финансова стабилност, за да го обичам. Един човек се грижи за една жена не само материално. Колкото и да изглежда, че ние жените искаме много, всъщност имаме нужда от много малко. Един от проблемите на 21 век е, че спряхме да вярваме.

Размиха ли се ролите на мъжа и жената?

Разменихме си ролите, поради модела на майката домакиня, която страда. Жените не искат да са това, а да са амбициозни. А мъжете не искат амбициозни жени. Липсва ни комуникация със себе си, за да изчистим личните си травми. Колкото повече си признаваме как се чувстваме, толкова по-лесно ще изчистваме болките. Няма нищо срамно в това да се посещава психолог.

Трябва ли мъжете да са амбициозни и какво означава това?

Тук има липса на знания. Много амбициозен мъж не означава да не можеш да намериш време за партньора си. Мъжете могат да бъдат толкова гъвкави, защото за да си мъж с главно "М”, не означава само пари.

Как хората да укрепят отношенията си?

Да престанат да чуват само собствения си глас и собствените си нужди. Трябва да посетят психолог, който да превърнат в мост помежду си. Не казвам да прощават изневяра - ако са щастливи в една връзка, изневяра няма!

Гледайте нашият раговор с Александра, в който тя споделя още съвети за успешна връзка. Тя разкри пред нас и какво мисли за новия сезон на "Ергенът" и какъв край вижда за предаването!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay