Кирил Гуцов за тенденциите, визиите в "Ергенът" и най-голямото "НЕ" в грима

Кирил Гуцов за тенденциите, визиите в "Ергенът" и най-голямото "НЕ" в грима

Днес наш специален гост е гримьорът Кирил Гуцов, който представи пред нас две от най-актуалните тенденции в грима. Кирил сподели още кои са най-големите гафове, които е виждал и посочи кои са грешките, които често допускаме, когато се гримираме. За да разберете още подробности за света на грима, продължавайте да гледате!

Гримът е тема, която винаги ни е вълнувала. Малко са жените, които не обичат да се вихрят с четките в ръце и да експериментрат с цветове, форми и текстури.  Когато говорим за професионален грим обаче е добре да се обърнем към тези, които го могат най-добре.

Това ни вдъхнови да се срещнем с невероятни Кирил Гуцов, който ни въведе в света на грима и демонстрира пред аудиторията ни две актуални гримм визии. С него си поговорихме за вдъхновението, страстта към грима, грешките, които допускаме и същевременно ни даде съвети как да подобрим грим умения си.

Как започна твоята страст към грима?

Трябва да ти е интересно да гримираш, да виждаш цветове, да можеш да си представяш разни визии от един продукт. Всичко започна през 2013 година.

Кои са най-честите грешки, които допускаме ние дамите, когато правим ежедневен грим?

Това, че не си познавате кожата, не можете да прецените дали е мазна или суха. Много гримьори казват, че най-голямата грешка е, че жената не си знае цвета на лицето за мен няма нищо лошо да си направиш лицето по-тъмно, но пагубна грешка е, че не се знае каква е кожата.

Какви са най-честите причини кожата да бъде омазнена?

Основно ген. Възможно е и да се предизвика вследствие на неподходящ продукт. Има различни причини кожата да бъде реактвна. Най-често мъртвите клетки биват бъркани за суха кожа, а това просто е неексфолирана част.

Колко често трябва да ексфолираме кожата?

Трябва да изслушваме кожата си. По етикет е два пъти в седмицата, но ако кожата често образува мъртви клетки, може да бъдат 3 или 4.

Говорейки за ексфолация, нека поговорим за слънцезащитата и за това колко е важна тя.

Странно е, че в Българи слънцезащитата се прибира от рафтовете през зимния сезон. Научили сме пазара, че нямаме нужда. За мен слънцезащитата е най-важния продукт. Може да не нанесеш дневен крем, но не нанесеш ли слънцезащита е сякаш си изложил кожата си на припек. Заблуда е, че няма да получиш тен, ако употребяваш подобни продукти. Получаваш тен от всяко нещо. 

Има ли дами в България, които изключително много ти допадат като грим визия?

Колкото и клиширано да звучи, смятам, че Николета Лозанова се справя доста добре на събития и изобщо като иновация. Много клиентки идват с нейна снимка, искайки да изглеждат по този начин.

Кои са съвременните икони в грима, какво мисли Кирил за грима в "Ергенът”, кои са най-добре гримираните жени в световен мащаб и какви съвети би дал на дамите, които обичат да се гримират вижте във видеото по-долу!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay