Какво ни казват картите Таро с Иван Гинев

Какво ни казват картите Таро с Иван Гинев

Отправяме се към областта на мистичното, за да се потопим в света на картите Таро. Те могат да ни предоставят отговори на безброй въпроси. Иван Гинев казва, че всеки има нужда "да вкара малко Таро в живота си”. От картите можем да получим много повече от обикновено врачуване. А какво видяхме ние, вижте в нашето ново видео!

Можем ли да наречем картите Таро врачуване?

Мисля, че можем да искаме много повече от картите, от това да предречем, че утре ще срещнем висок и красив странник. Врачуването е странична история, която се използва за изкарване на пари чрез манипулация на хората.

Какво ще кажеш за тази практика, в която теглим карта на деня?

Всъщност е хубаво да изградим ритуал, в който си теглим карта веднъж на ден. Добре е да се прави по едно и също време, така че да направим сравнение. Относно лошите карти - и в живота има много лошо аспекти. Хубавото при Тарото е, че всяка карта има много различни значения. Така можем да намерим решението, от което имаме нужда.

Как се насочи към картите Таро?

Винаги ми е била интересна психоанализата. След това открих, че става дума за разични архетипи. Започнах да чета за Юнг в Уикипедия. Разбрах за съществуването на някакви карти, наречени Таро, в които има вплетени много истории и дават възможност за анализ. Харесва ми да си говоря с картите, когато имам много въпроси.

Само карти Таро ли си разглеждал и познаваш ли други?

Картите Таро са първоизточника на модерните карти за игра. Те се появяват през 15 век в северна Италия и са се използвали за забавления. След време започват да се използват за гледане, след което се отделят и се създава това, което познаваме днес. Помня, че преди години имаше игри и начини за врачуване чрез стандартните карти за игра. Но като цяло са инструмент, с който хората търсят отговори.

Ти ни носиш няколко вида тестета. По какво се различават?

Всички тестета за Таро съдържат 56 малки аркани и 22 големи аркани. Аркан означава тайна на латински. Големите са свързани с по-съществени концепции в живота. Останалите са подобни на картите за игра и съдържат подобни символи. Карите не се използват добре, за да разберем дали ще се съберем с бившия например.

Еднозначно ли е значението на дадена карта?

Практически няма карта, която да означава само едно нещо. Всичко зависи от това, което искаш да разбереш в момента. Също има значение, когато е обърната наобратно. В този случай може да ни даде различна перспектива на отговора, който търсим.

Винаги ли трябва да имаме въпрос, когато теглим карта Таро?

Ако тегля карта на деня си задавам въпрос как смятам, че е минал денят ми. Това са неша, които вече си си помислил, а карите помагат да си изясниш нещата в главата си. Много често правим компромиси и се чудим накъде да тръгнем. Това помага да бъдем наясно със себе си. Важно е, преди да започнеш да обръщаш кадрите, да си наясно със себе си. Ако зададем общ въпрос ще получим и общ отговор.

Възможно ли е да достигнем до дълбини, които не са съвсем познати?

Това би било чудесно, защото ще покаже, че сме преминали на по-следваща стъпка в нашето развитие. Понякога и аз експериментирам със себе си. Държа си малкото тесте на бюрото. Всяка карта има смисъл и го разглеждаш спрямо собствената си ситуация.

Много хора се притесняват от картата на смъртта. Какво обаче означава тя?

Тази карта почти никога не означава смърт. Показва край на нещо, който трябва да приемем, че ще се случи. Всеки край е за добро, защото нещо друго ще се случи след това.

Още за мистичния свят на картите Таро можете да видите в нашето ново видео:


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay