Аида Бурнучян: Как се прави успешен Instagram профил и как се работи с инфлуенсъри

Аида Бурнучян: Как се прави успешен Instagram профил и как се работи с инфлуенсъри

Изграждането на успешен профил в социалните мрежи е цел номер едно на все повече хора в наши дни. Как обаче да го постигнем и лесно ли се става инфлуенсър? На гости ни беше PR и маркетнг експертът Аида Бурнучян, която изрази своя професионален поглед върху работата със социални мрежи и инфлуенсъри. Какъв трябва да бъде нашият подход  в тази сфера и продава ли скандалът, вижте в следващите редове!

Здравей, Аида! Как се насочи към тази сфера?

Занимавам се с маркетинг и PR. Съвсем случайно започнах да работя за Да!България. Аз съм техен симпатизант от много време. Ивайло Милчев ме покани да стана част от екипа му, който познавам от Дарик радио. Той знаеше, че имам опит в медиите. Малко се уплаших, защото дотогава не се бях занимавала с политически PR и все ден научавам по нещо ново.

Какво научи в медиите, което прилагаш сега в PR?

Започнах като стажант  сутрешния блок на Нова. Това, което е общо между двете професии е, че се намират в сферата на комуникациите. Начинът, по който комуникираме с хората е най-важен. Това е едно от нещата, кето съм взела от телевизията и ми е дало позитиви в работата като PR.

Разкажи ни повече за работата с инфлунсърите?

Ако един инфлуенсър дава всичко от себе си и подхожда професионално, това му отнема време, точно колкото един нормален работен ден, ако не и повече. Всичко е свързано с идеи, писане, снимки, обработка.

Как да подберем правилния инфлуенсър спрямо продукта ни без да се получава разминаване?

Всеки понякога прави грешки, включително и аз. Случвало ми се е да работя с инфлуенсър с над 100 хил. последователи - тя е резултатна, но само за това, което тя представя. Тогава бяхме направили кампания с 15 инфлуенсъри и се оказа, че две от тях, бяха с много по-малко последователи, но дадоха много по-добри резултати от останалите.

Грешно ли е да смесваме темите от време навреме? Например имаме профил с насоченост пътешествия, но искаме да споделим и рецепта, прическа.

Не е лошо, стига съдържанието да не се размие твърде много. Можем да добавяме някои различни елементи, но да не прекаляваме.

Кои са грешките, които допускат големите брандове при работата си с инфлуенсъри, какви са отличителните черти на успешния профил в Instagram и има ли място Бойко Борисов в TikTok вижте в нашето ново видео?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay