Мила Савова разказва за пътя от спорта до ортодонтията и микроблейдинга

Мила Савова разказва за пътя от спорта до ортодонтията и микроблейдинга

Автор Михаела Михайлова

Днес наша главна героиня е Мила Савова - изключително красива жена, която намира себе си не в едно, не и в две сфери. Тя ни разказа за своята страст към спорта, професията си на ортодонт и интереса към микроблейдинга.

Здравей, Мила, благодаря ти, че прие поканата ни. Спортът присъства често в профила ти в Инстаграм, но ти си тренирала и професионално, разкажи ни.

Още от много малка започнах да тренирам спортна гимнастика и бях олимпийска надежда, това беше началото на спортната ми кариера. След това се занимавах с художествена гимнастика, лека атлетика, скокове във вода, водна топка и накрая СКИ. Във всеки от тези спортове съм била състезател и медалист. Преди едва 5 години започнах да се занимава с боен спорт "бразилско жиу жицу” и на 3тия месец вече бях състезател. За една година събрах 7 златни отличия от 7 различни държави по света и 8мото злато беше от европейското първенство в Лисабон, на което се оказа, че съм първата българка жена европейски шампион.

Бях планирала да отида на европейско 2022, но вероятно няма да успея, защото наскоро оперирах двата си крака и не зная дали ще успея да се възстановя напълно.

Новата ти страст е микроблейдинга. Той нашумя много последните години. Сложна ли е процедурата и за всички хора ли е позволена. Има ли групи, хора, които не бива да се подлагат на нея?

Да, аз съм близнак и доста често в живота ми влиза нещо ново и отвява всичко старо. Сега това е да творя красоти върху човешките лица и по-точно - веждите им.

Процедурата е подходяща за повечето хора, без значение с каква кожа са - мазна, нормална или суха- резултатът просто задържа различно време.

Противопоказно е да се работи върху хора с хемофилия (трудно съсирване на кръвта) и върху кожи с тежки кожни заболявания.

Мила Савова разказва за пътя от спорта до ортодонтията и микроблейдинга

До колко време можем да очакваме да се задържи пигментът върху нас. Има ли "пинизи", с които можем да удължим това време или нещо специфично в поддържането на веждите след това?

Новите техники, които се използват, е да се направи косъмчето изключително повърхностно върху кожата , но така, че да остане около 1,5/2 години върху нея, да не се разлее или размаже пигментът и да си стои на косъмчета, а с времето просто да избледнее и да не промени изобщо цвета си. Вече не се използват пигменти, които променят цвета си, и техниката позволява да се работи на повърхността, ако се влезе под епидермиса и се стигне до дермата, това е предпоставка да се разлее цветът и да пигментира.

Какви са тенденциите - по естествена визия или нещо "уау”? Какво избират клиентките ти?

Забелязвам, че моите клиентите са изключително интересни и ерудирани дами.

Важно е да се съобразя с тяхното мнение, но не и да излезем от рамките на нормите. Доста често дори не искат да видят формата си преди да започна да работя и казват, че ми се доверяват напълно.

С навлизането на този метод за поддържане на веждите, остана ли в миналото формата тип "запетая” или много тънките вежди, които виждахме навсякъде преди?

Така е, аз също бях доста време с такива вежди. Имам спомен, че Кристина Агилера вкара тази мода и доста жени я последвахме. Радвам се, че вече не е така, но модата се мени и можем да очакваме всичко.

Едно от нещата, с които си се занимавала е и денталната медицина. Наблюдаваме, че много хора напоследък носят брекети. Според теб нова мода ли е или зъбите на българина са се развалили в последните години?

Истината е, че съм зъботехник, но бях доста години в сферата на ортодонтията и се занимавах точно с брекети и детски апаратчета.

Според мен не е мода, просто хората започват да се събуждат и се радвам, че обръщат внимание на зъбите си. Алайнерите например не стават за всеки случай, те са за по-леки и малки корекции, те не могат да коригират прецизно височина, ротация и наклони на зъбите. Брекетите са златната среда в ортодонтията и могат предотвратят бъдещи проблеми в устната кухина и ако лечението се направи навреме, човек може да спести един ден слагане на корони, мостове и импланти.

Мила Савова разказва за пътя от спорта до ортодонтията и микроблейдинга

Трудно ли е да постигнеш подредени зъби, ако вече не си дете?

Подреждането на зъбите е най-лесната част, независимо на колко е пациентът - 7,18,35,50.

По-трудната част е да се коригира захапката и функционалността ѝ. Доста често пациентите идват с проблем "крив зъб” и след преглед се установява, че той има далеч по-тежки функционални проблеми.

Дай съвет на читателите ни как да имат искрящо бяла усмивка.

Да сменят четките си за зъби честo, защото косъмчетата се намачкват и спират да си вършат работата.

В Инстаграм имаш над 34 хиляди последователи - хоби ли е той за теб или работа?

Може би между двете, защото, за да се развива нещо правилно, то трябва да достигне до повече хора и към момента това е моят начин.

Както в Инстаграм страницата на бранда ми mila_savage_store така и в микроблейдинг страницата ми phibrowsbymilaaavage.

Как успяваш да жонглираш с всичките си занимания, разкрий ни тайната си?

Тайната е в подкрепата на тези, които ми казват: "Оооо, това ще стане, давай!!!” Дори и да се изморявам понякога доста, мисълта, че правя толкова много неща ми носи невероятно удоволствие и животът ми е цветен.

За финала един въпрос, който задаваме на всички наши гости. Как би обяснила на една баба (ако приемем, че не е запозната) какво работят инфлуенсърите?

Ще ѝ кажа точно това: "бабо, ако има нова пекарна в селото и дойдат да ти донесат вкусен хляб на врата, за да опиташ и ти кажат адреса, ще отидеш ли утре? Това правят инфлуенсърите- носят ти информация до врата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay