Защо да заложим на скъпа чанта и защо това е добра инвестиция във времето?

Защо да заложим на скъпа чанта и защо това е добра инвестиция във времето?

През годините сме минали през различни модни трансформации и сме допускали редица грешки в избора на дрехи и аксесоари. И след много изхрачени пари и изхвърлени чанти, можем да кажем, че вече не правим компромис при избра на този така важен за една дама аксесоар.

Днес ще ви разкажем защо в по-голяма част от случаите евтиното наистина излиза скъпо и как това ни повлия да започнем да избираме чанти от по-висок клас.

В тийнейджърските и студентските си години често сме залагали на чанти и други аксесоари от масовите брандове, предлагани в големите търговски центрове. В повечето случаи тези чанти са красиви и стилни, изработени са от изкуствена кожа и са на достъпни цени от 20 до 60 лв. Основните им предимства са:

- ниска цена

- разнообразие на моделите

- съобразени са с последните модни тенденции

- достъпни са за намиране в по-голяма част от големите търговски центрове

И докато достъпността често е ключов фактор за избор при повечето млади жени, то точно този детайл крие множество недостатъци:

- ниско качество в изработката (лесно повреждане на механизмите, лющене по ръбовете на чантата, разшивне, измачкване)

- нужда от подмяна през няколко години

- трупане на чанти, които вече не стават за носене, но ви е жал да изхвърлите

Защо да заложим на скъпа чанта и защо това е добра инвестиция във времето?

Като следствие на всички тези неблагоприятни фактори се оказва, че през годините отделяме по 50-60 лв. за чанта на всеки поне две години. През това време си купуваме още разновидности и модели и бавно започваме да се убеждаваме, че средствата, които сме отделили за чанти, които вече са на боклука са ни били напълно достатъчни, за да инвестираме в няколко "маркови" чанти, които да устоят на времето.

Разбира се, невинаги марката е гаранция за качество, но по-високият клас аксесоари са по-склонни да ви служат вярно в продължение на много години. Ето защо започнахме да виждаме смисъл в инвестирането в по-скъпи аксесоари.

Какви са предимствата на по-високите класове чанти:

- направени са от естествени материали

- изработката е качествена

- служат ви вярно в продължение на години

- спестявате пари в дългосрочен план (освен, ако не сте маниачки на тема шопинг)

- много скъпите дизайнрски чанти повишават стойността си в годините и могат да бъдат препродадени с висока печалба

Защо да заложим на скъпа чанта и защо това е добра инвестиция във времето?

Разбира се, ние самите сме далеч от представата да отделим четирицифрена сума за аксесоар, но със сигурност можем да заявим, че при средния клас брандове инвестицията си заслужава. Купувате висококачествена чанта и забравяте за дискомфорта от разпуснати шевове, белеща се кожа и късащи се дръжки. При правилна експлоатация не би трябвало да срещнете проблеми, особено когато чантата е от естествени материали и е изработена качествено. А след време можете да я препродадете и да си закупите още по-скъпа и по-хубава.

Какви са вашите предпочитания за аксесоари и бихте ли отделили по-голяма сума в името на комфорта и дългосрочната инвестиция?

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay