10 въпроса, които да си зададете, за да сте сигурни, че сте в здрава връзка

Независимо дали току-що сте започнали да се виждате с някого или сте били с него известно време, винаги е добра идея да отделите малко време, за да помислите върху връзката си.

За да ви помогнем да разберете това, измислихме 10 въпроса, които можете да си зададете относно връзката ви, както и някои предложения какво да направите, ако смятате, че е време да направите промяна.

10 въпроса, които да си зададете за връзката ви

1. Чувствам ли се в безопасност с моя партньор?

Хората в здрави връзки правят всичко възможно партньорите им да се чувстват сигурни и удобно с тях. Ако някога неволно направят нещо, което кара партньора им да се чувства обратното, те трябва да предприемат стъпки, за да се извинят и да коригират ситуацията веднага щом разберат как се чувства другият човек. Ако се оправдават или не слушат, това може да означава, че не са готови за здрава връзка. 

СЪВЕТ: Ако сте били в несигурна или неудобна ситуация с човека, с когото се виждате, винаги е най-добре да говорите за това с някой, на когото имате доверие. Те могат да ви помогнат да разберете колко сериозна е ситуацията и да обсъдите бъдещи възможности. 

2. Мога ли да бъда себе си, когато съм с човека, с когото се виждам?

Всички се променяме малко, когато се срещаме с нови хора, но все пак е важно да се чувствате комфортно да бъдете истинската си същност около човека, с когото излизате. Въпреки че някои промени са неизбежни, ако сте в здрава връзка, няма да чувствате, че постоянно трябва да променяте начина, по който се държите, обличате или говорите, за да угодите на партньора си.

3. Мога ли да им кажа какво наистина чувствам?

Да можеш с уважение да изразиш несъгласие с човека, с когото се виждаш, и да можеш да бъдеш честен с него относно чувствата си е ключова част от една здрава връзка.

СЪВЕТ: Помислете за момент, когато сте имали проблем или притеснение. Беше ли ви удобно да говорите с тях за това? Ако е така, има голям шанс да сте в здрава връзка. Ако не, може да сте в нездравословна връзка.

4. Вслушваме ли се в притесненията си?

Добрата комуникация върви и в двете посоки! Ако установите, че нямате време или енергия да чуете какво има да каже партньорът ви и да разберете нуждите му, може просто той да не ви харесва. Ако случаят е такъв, може да искате да преразгледате връзката си.

5. Вярвам ли на човека, с когото се срещам?

Доверието е един от най-важните градивни елементи във всяка връзка. Трябва да можете да общувате, когато чувствате, че нещо не е наред и да вярвате, че партньорът ви може да бъде честен с вас. Ако чувствате, че вашият партньор ви лъже, често ревнува или ако прави неща, които ви карат да поставяте под въпрос доверието си, най-вероятно сте в нездравословна връзка.

6. Имам ли толкова власт във връзката, колкото моя партньор?

Равенството поддържа отношенията безопасни и честни. В здравите взаимоотношения хората споделят властта и не се командват един друг. И двамата трябва да сте еднакво отдадени на връзката и да отделяте време и усилия за неща като показване на обич и комуникация. 

7. Партньорът ми подкрепя ли ме?

Вашият партньор трябва да бъде ваш топ фен номер едно! Хората в здрави взаимоотношения се изслушват един друг, помагат си при проблеми и показват подкрепа един на друг публично и насаме – но това не означава, че те сляпо подкрепят лошото поведение. Ако не сте съгласни с нещо, което партньорът ви прави, трябва да се чувствате комфортно да общувате по уважителен начин, който не кара партньора ви да се чувства атакуван.

8. Опитвате ли неща, които харесвате?

Въпреки че не е нужно да харесвате абсолютно едни и същи неща, важно е да изпробвате неща, които всеки от вас харесва и е важно за вас. В една здрава връзка вие се подкрепяте взаимно в интересите си и не се унижавате.

СЪВЕТ: Опитайте да изброите нещата, които правите, когато сте с партньора си. След това зачеркнете нещата от списъка, които не обичате да правите. Колко неща са останали? И двамата обичате ли да правите тези неща? Има ли нови неща, които бихте могли да изследвате заедно? Опитайте дейността заедно и поговорете какво бихте искали да опитате заедно.

9. Чувствам ли се добре, когато съм с него?

Важно е да сте сигурни, че вие ​​и вашият партньор извеждате най-добрите версии един на друг. 

10. Като цяло щастливи ли сте във връзката си?

Здравите взаимоотношения ви карат да се чувствате добре! Въпреки че е невъзможно да бъдете щастливи 24/7, ако обикновено се чувствате тъжни, уплашени, тревожни, неудобно или недооценени, когато сте около другия човек или поради връзката ви, значи нещо не е наред.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay